Dag 180 - "Cocktail"

2014-01-31 | 23:42:00
  • Idag på morgonen hade jag ledigt från att jag släppte av C på skolan, tills jag hämtade henne efter en playdate runt 14.30. Så jag stack till Sarah och myste lite, vi hängde i hennes rum, och jag visade henne några av mina kompisar,  er därhemma så att säga!  YOU ARE CELEBRITIES NOW! not. Sen skrattade vi åt några Zlatan quotes etc. Jag spelade upp några svenska låtar på youtube för min franska vän. Det som var roligast, var när jag spelade Det vet du med Det vet du. haha! Hon ba wtf? haha! :) Så kul haha! 
  • Sen på kvällen städade jag C's rum och sen träffade jag Clemence för bio. Vi såg That awkward moment med Zac Efron i huvudrollen. Jag måste säga att jag faktiskt är imponerad av honom. Dels för att han är en bättre skådespelare än i High School Musical, men också för att han har lyckats tvätta bort "Troy Bolton"- stämpeln, för mig iallafall. Han är ju snygg också. Hehe! Och filmen var jätterolig! Det var tre killar i huvudrollen, men de va som en chick flick, för de pratade hela tiden om tjejer och förhållanden osv på kafeer, och gick runt med märkeskläder och en kaffe i handen, det var som att se sex and the city - guys edition. Den va mycket rolig! Om ni sett den (vilket ni verkligen borde göra) så fattar ni rubriken i dagens inlägg xD.
 
Inte direkt "Song of the day" - men trailern till filmen, (tonårsfilm typ). Zac Efron naked hehe! enjoy. Glad fredag everybody!
 

Dag 179 - Skype med Jennie

2014-01-30 | 23:41:00
  • Idag tränade jag bar conditionging + löpning på morgonen. Sen på em så pratade jag lite med jennie, gud vad jag saknar henne! Och er alla andra också! Det är svårt ibland. Jag har ju kompisar här, men ibland förstår de inte mig lika bra som er därhemma. <3 Tur att jag har er som stöttar mig genom vått och torrt.
  • På em åkte jag och mamman med barnen till favvostället Taco Joint  och åt middag. De känner igen oss väldigt bra nu haha! De vet t.o.m vad vi vill ha. Haha! Sen på kvällen gick jag med Sarah till puben och hon fick se "mitt ställe" för första gången, hon diggade det starkt! Alltid nice! Sen kom även Terry och hälsade. 
 
 

Dag 178 - Denna snö alltså.

2014-01-29 | 23:36:00
  • Kan det aldrig sluta snöa eller? Och den starka vinden i Chicago gör det inte direkt ett dugg varmare. Idag är det -20, men med vinden blir det typ -36ish. Brr! Aja. Idag var C på fotbollen, och sen på kvällen såg vi alla på Det regnar köttbullar 2, vilken var sådär. Inte ett dugg bra om man jämför med första hehe! Sen efter barnen lagt sig, såg jag på Trassel  och Meet the Robinsons, jag vet, mycket disney nu. Men det är kallt, blött, torrt i luften, och mörkt etc. Då är det alltid extra nice att mysa med disney.

Dag 177 - Pompeii

2014-01-28 | 23:21:00
  • Idag var bara C's skola stängd, så vi chillade lite, spelade kort, åt mac&Cheese (barnfavoriten, min med hehe). Sen simmade hon lite, sen när vi alla hade hämtat upp A från skolan, åkte vi till en jättestor spelhall Dave & Busters. 
  • Rätt så coolt ställe, såndär riktig amerikansk spelhall som i filmerna. Typ Heron x10. Det var kul! Barnen hade roligt och jag med, men mamman bara klagade hela tiden. Vi var även där tsm med våra grannar. Älskar mamman, så snäll och rolig! Men som vanligt ska min hostmom alltid klaga på något om henne "hennes röst skär i mina öron" osv... Och så frågar hon alltid "eller hur?" eller "Tycker inte du också det?". Alltså, jag pallar inte. Aja. På kvällen var det för kallt att gå ut, så kollade mycket youtube som Bastille som jag och Clemence har bokat biljetter till Tjoho! 
 
En reklam från Dave & Busters.
 
Bastille - Favvobandet för tillfället. Sångaren Dan Smith satte ihop detta experiment-bandet Bastille för några år sedan. Och nu matar han ut grymma låtar tsm med sina bandkompisar. Han är även jättesöt vill jag bara tillägga. De gör coola, mystiska videos. Ni har säkert hört denna:
 
 
 
 

Dag 176 - Hemma från skolan

2014-01-27 | 23:17:00
  • Pga iskallt väder idag igen var båda barnens skolor stängda, så vi var hemma. Målade ett fågelhus, spelade kort, tittade lite på TV, och rätt som det var säger mamman att hon bokat en resa till Florida för oss 4 - Nästa måndag! Va kul! Men ändå, vad kommer pappan säga? Han freakar ju alltid ut när barnen missar en fotbollsträning elr vadsomhelst, tänk er då en veckas skola! Men kom igen, de är 4 och 7, hur mycket kan de missa på en vecka? 
  • På kvällen hängde jag lite med Clemence på Homeslice, vi delade på en nacho-förrätt och hade det mysigt i "fjällstugekänsla"-restaurangen hehe.

Dag 175 - "HOBBIT HOBBIT"

2014-01-26 | 23:14:00
  • Vaknade upp sent, log och drog mig lite. Det är ju ändå söndag! Sen åkte jag ner downtown och gick i affärer med Christin. Vi tog även härliga bilder i det iskalla vädret. Sen gick vi till stora starbucks där vi mötte Sebastian från tyskland, likaså en ny tjej Lucie från Tyskland hon med. Sen skulle Christin träna, så jag satt kvar på Starbucks i typ 2h och myste lite med youtube osv. 
  • Sen åkte jag och träffade julia på urban outfitters där jag köpte en cool jumpsuit för 5$, ja - typ ingenting. Sen gick vi till puben. Christin behövde jobba så det var bar ajag och Julia denna gång, men det gjorde inget för vi hade så himla kul. Gud vad vi skrattade, å skrattade å skrattade. Vi stod upp och dansade också, typ ringdans osv haha! Vi va typ tvungna att gå ut för att inte störa livespelningen för mycket då vi flummade så mycket. Haha, vi gjorde en jättekonstig låt "Hobbit hobbit". Vi bara sjöng jättekonstigt om filmen the hobbit, till den irländska musiken, som blev så himla kul haha, och vi spelade t.o.m in den! En kompis till oss, José, undrade vad vi hade i våra vattenglas, om det var ren vodka eller något, för att vi var så konstiga och flummiga xD. Trötta I guess. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Song of the day. Jag hittade några klipp från söndagskvällarna på Galway Arms på youtube. Den irländska otroligt sköna och bra sångaren är Paddy Homan, och en stor del av standardsgänget är där.
Sång - The boys of Fair Hill.
 
 
 

Dag 174 - Lugn dag plus jobb

2014-01-25 | 23:02:00
  • Idag vaknade jag halv 1, det är int eofta, eftersom jag alltid blir väckt av familjen. Men när jag kommer ut ifrån mitt rum ska mamman alltid säga med en typ avundsjuk, dryg röst "Vaknade du NU?". Vill ju bara: "Varför bryr du dig?". Jaja. Jag åkte till stan själv och gick lite i affärer. Sen träffade jag Clemence på Starbucks i Millenium park. Sen skulle jag jobba på kvällen.
  • Det gick otroligt bra, jag skypade lite med mamma, och la C på typ 4-5minuter. Snacka om att jag är gryym! hehe. Det tar ju upp till en timme för föräldrarna ibland. Sen gick jag in till Alec och pratade lite allvar med honom. Han har några bråkstakiga killkompisar i klassen som gör lite hyss, och han gör de också så han vill va kompisar med dom, och detta har gjort att han har börjat bli a little "bad" hemma också. Vi pratade i en halvtimme, han är så himla smart för att precis ha fyllt 7. Jaja, hoppas han lärde sig något. Jag vill inte skryta eller något, men man kanske borde bli barnpedagog eller något xD Jag + lära ut = går ihop.
  • Sen efter jobbet så stack jag till Sarah där vi hade myskväll. Clem, Joe och Janine var också där. Först tittade vi på Avengers, och sen lite på Xmen First Class, så bra. Älskar Xmen. Och speciellt Jennifer Lawrence, så grymt bra! Sen runt 3 på natten så gick vi hem.
 
Underbara brittiska Passenger med hans debut hit - Let her go. (Live in Paris)

Dag 173 - Biokväll med Clemence

2014-01-24 | 23:53:00
  • Hello! Idag tvättade jag, jobbade som vanligt. På gymmet körde jag ett brutalt body work pass på 60min. Men det var kul att svettas mycket, var rätt längesen sen sist! På lunchen åkte vi till Neiman Marcus, en klädesbutik med en fancy restaurang, och åt. Det var jättegott, jag åt fisktacos, så gott. Men det som inte var kul var att C var så himla bortskämd och sur och gnällig och ville inte sitta still och aaah! Så jobbig. 
  • Nu kommer ännu mer snö! Snöstorm! tjohooooo! Alltså ni fattar inte hur kallt det är. Man ser ut som en eskimå med sin luva och allt. Det är kanske -18. Om ni tycker det låter "huh, inte såå farligt", vänta bara. Detta mina damer och herrar, är utan vind. Och det är mycket vind i Chicago. Med vinden så är det -36grader. MINUS TRETTIOSEX!! Ni kanske jag är äcklig som tar upp detta, men mitt snor i näsan frös till is på en inandning. Haha! Kul men ändå allvarligt kallt. 
  • In the evening I met the lovely rehaired cool girl Clemence on Johns place for some chat and a nachos plate. Later we decided to go to a movie - dun dun dun... Frozen - which we both already have seen. But hey, you cannot love disney too little. So we sat as two 5yearolds with puppyeyes and big smiles, as we sang along to the songs we just have heard one time. Haha! In the movietheatre, they dont have special seats on your ticket as in sweden, so when ur done, you always can go and watch another movie. You have to be sneaky ofc. But the guards really dont care, as long as a movie saloon is not full and you have paid for at least one movie. So I wanted to see my dear dear Hobbit movie, which I havent been able to see cause everyone had already seen it, and I didnt wanna go by myself. Clem had seen it too, but she was soo nice to sit there with me, or she fell asleep after like 20min, but still! Thanks!
  • 02:00 in the night, we went out from the movie theatre. Then, ofc, we didnt think of that the buses didnt go at night, so we first tried to take a cab, but that theatre is in the middle of nowhere so no cabs passed us. So we started walking. We didnt know how long it would take, but it was fine. It was not as cold as on the day, and we had so much fun, walking (almost) on the highway, The time was ticking, and after 50min, we came to my house. So basically, the clock was like 3 or sth, but it was an adventure itself.  Thanks for today Clemence!
 
Song of the day is two actually. One from the movie Frozen Let it go by Idina Menzel, 
 
 
and amazing Ed Sheeran with I see fire  from Hobbit 2.
 
 

Dag 172 - vanlig dag.

2014-01-23 | 23:30:00
  • Idag hände det inte så mycket. Skjutsa C till och från skolan, tog A till gitarr osv. Hade inte gjort något fel, men mamman va på såå dåligt humör, och blev sur på mig för ingenting... Så konstig. Sedan såg jag och tyskarna på New girl - igen. Men det är kallt och vi pallade inte gå ut eller något. 
 
  • Song of the day är denna låt. Ja vet att jag tjatar, men om ni inte lyssnat på Mumford & Sons så måste ni göra det nu. Här är Below my feet.
 


Dag 171 - MIAMI!

2014-01-22 | 23:14:00
  • Dagen började med att jag vaknade tidigt och fixade C klar för skolan. Vi har bara en bil nu för den andra är på lagning, och detta betyder att vi var tvungna att vänta på pappan som lämnade A på skolan en halvtimme före vi måste åka. Klockan bara gick och gick, och pappan kom inte med bilen. Det började bli ont om tid. När det är ca 10minuter kvar till C's skola börjar, då kommer pappan - med en kaffe från starbucks i handen, samtidigt som han säger att "Ni hinner, det är lugnt".... Riktigt klart och tydligt visade han att han aldrig kört C till skolan förut, eftersom det inte alls bara tar 10 min att åka dit och att stå i kö med bilen... Gissa om både jag och mamman var irriterade. Aja. 
  • Jag tränade lite löpning osv på gymmet. Så himla fin utsikt över Chicago Skyline på tredje våningen där den runda 200meters löparbanan finns :) 
  • Sen på kvällen bokade jag hostel för mig och Joe i... MIAMI! Tjoho. Va kul det ska bli! Jag har ju varit i Florida, men jag jobbade och det kändes inte alls som semester, men nu ska det bli kul med lite chill på stranden etc. Hehe! Jag har somsagt 10dagar jag kan använda för semster på ett år, så det gäller att verkligen tänka vad man vill göra. Efter detta så gick jag och Jules till Chriss för att kolla lite New girl och prata lite. Kallt idag igen. Kom igen nu! 
 
 
Bild från google. Här på South Beach kommer jag hänga i April.

Dag 170 - Clemence 20

2014-01-21 | 23:55:00
  • Today I worked as usual and on in the evening I went to Clem's house for the first time ever! It was her birthday so I was invited over to eat dinner. Nice! I had a poem for her and a picture of us as well, all together in a bday card with french macarones on the front, haha (Clem hatar allt med frankrike typ). I also bought some nail polish for her. Janine from Germany and Sarah was there as well. Clem lives in a beautiful house, its so lovely, and an old beautiful piano in the middle of everything. Perfect! We ate salmon, so yummy! And after we ate cake, it was not that good as we all hoped, but it didnt matter. Thank you Clem for inviting me <3 
  • Later we all went to a close-by pub "Halligans". Even Joe and Sebastian from Germany joined us. But because it was Tuesday, everyone had to work the next day, so it was just a quick, but fun visit! Then I went home. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Song of the day. Because Im hanging around so much on youtube (my boyfriend...), I am finding so many good covers on songs I like. This one is the singer James Arthur who won Xfactor(?) or sth like that in England. His own song Impossible is really good, but I really prefer his cover of Miley Cyrus' Wrecking Ball. He is so good live, and have that goosebumb feeling when he sings. Enjoy!
 

Dag 169 - New Girl

2014-01-20 | 23:48:00
 
  • Inte så märkvärdig dag. Var downtown själv och shoppade lite på H&M, sedan hängde jag hos Christin och vi tittade på komediserien New Girl, väldigt rolig! 
 
 
Dagens sång är en cover på Brucans "Im on fire" med bästa Mumford & Sons, bästa blandningen enligt mig.
 

Dag 168 - Fun day with Christin

2014-01-19 | 23:00:00
 
Today I woke up at Christins house, and we started the day by working out in her gyn on the bottom floor. Dirty dancing was on the TV. "I HAVE THE TIME OF MY LIIIFE.....", the day started good. Later we went to Janine's house to get Christins bag, and then off to do a carwash. Hehe!  It was diff. than in Sweden so that was fun! Later we went to vapiano and then I chilled by myself and so on before the pub. Kath and a friend joined us, and it was so crowded this evening! And it was so many playing people, it was totally one of the best nights! I got my eyes on a cute guy too, hehe! Awesome end on an awesome day! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha- Strike a pose!
 
 
I haven't got any time to upload a video from the pub. But a lot sounds like this! If you thought youve heard real irish music. These men are the real thing! The Dubliners - Wild Rover.
 

Dag 167 - Zumba, Wicker Park & The Nut Job.

2014-01-18 | 23:32:00
  • Dagen började med ett jätteroligt zumbapass. Sedan mötte jag upp med Clemence och Joe i Wicker park där vi åt brunch, och sen gick vi i de olika gammeldagsa affärerna, så scharmigt! Jag köpte ett par John Lennon-aktiga solglasögon och en lila mössa på en secondhand-butik! Sen så mötte jag upp med Christin på AMC theatre. Jag åt de där små minihamburgarna, så goda! Och sen såg vi den nya animationfilmen The nut job. Den var inte jättekul, men musiken gillade jag, och den var lite rolig, men trött var jag! Sen åkte vi hem och jag sov hos Christin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De tre vännerna och den lila mössan.
 
Christin på kvällen!

Dag 166 - 2 krockar a la 2 minuter.

2014-01-17 | 23:08:00
  • Jag jobbade som vanligt. Tittade på Frozen med C i min säng, mysigt! Sen på kvällen skulle vi åka och äta på La Creperie. Kv började med att mamman backade in bilen i en husvägg, bra där! Sen när vi kommit ut på vägen, kommer en kille och svänger ut med sin bil på vår bil då han helt plötsligt kände för att byta fil, alltså inte mammans fel at all! Iallafall. Ingen blev skadad, men mamman var typ helt skärrad det slutade med att jag körde till La Creperie, som va ett helt okej mysigt ställe! Jag åt min första crep och mina första sniglar. Escargots! Det var helt ok!
  •  På kvällen efter detta, träffade jag Clemence och Joe på Vapiano downtown. Vi hade inte något att göra så vi gick bara runt på ett ödes downtown. Typ inga som festar på fredagar här. Vi gick till donken och hängde lite. Jag och Clem flummade runt, lekte häst osv haha! Samtidigt som vi sjöng "Making my way downtown...." (1000 miles med vanessa Carlton). 

Dag 165 - Rolig träning behövs!

2014-01-16 | 23:58:00
  • Idag på gymmet gick jag på ett roligt träningspass med en grymt bra, pushande, men ändå rolig tränare! Jag träffade en tjej vid namn Grace som var lika gammal som jag och var gullig! Sen flöt dagen på rätt bra!

Dag 164 - One last thing.

2014-01-15 | 23:56:00
  • Jobbade som vanligt idag. C hade fotboll osv. På kvällen gick jag till Christin och vi tittade på en film som hette One last thing. Jättegullig film om en väldigt ung kille som har cancer, och hans sista önskan är att dejta en supermodell, som (at first) inte är intresserad av honom. Så hela filmen går ut på att han försöker med allt och jagar henne genom hela USA för att få tag på henne. Den var himla charmig alltså! Se den! Och killen är ju jättesöt!
 

Dag 163 - Ingen märkvärdig dag.

2014-01-14 | 23:47:00
 
  • Jag och mamman åkte på morgonen till uppkörningen för mitt amr. körkort, men hade inte rätt papper, såklart! 
  • På kv. åt vi och barnen på taco joint. Jag pratade även lite med mamma idag och även Thenny. Börjar ju närma sig för henne att åka hit också för att ta del av aupairlivet! Tummen upp för det!

Dag 162 - Pretty good day.

2014-01-13 | 23:38:00
  • Idag var det en bra dag med barnen och mamman. C hade sin första ballett-lektion, och det var en massa mammor som satt och babblade/hängde över sin ipad i väntan på att deras barn skulle dansa klart. Detta var alltså 12:30, på en måndag. Är det ingen som har jobb eller? Aja. Sen efter att vi hämtat Alec från skolan, åkte vi för att köpa en fisk, vi döpte honom till Mr. Fullerton. Vi kollade även på några hundar, men C var så rädd så vi åkte hem igen. På kvällen åt vi ostfondue, vilket var första gången för mig! Lite kul! Sen så dansade vi lite efter maten, allihopa, så det var kul! 
  • Glömt å berätta, jag bestämde idag att jag ville åka med Sarah och Clemence till San francisco. Så jag mötte upp med dom på ett kafé café? Kommer inte ens ihåg hur man stavar på svenska längre. A men vi möttes och jag bokade flyg. Riktigt billigt - 284$ tur och retur till andra sidan av landet! Ni som inte pallar att kolla upp hur mycket detta är i svenska så har ni tur, för det har jag gjort åt er! Det är ca 1800Kr, vilket betyder 900kr till San fran. Coolt! Sen bokade vi även ett hostel, läskigt! Har aldrig sovit på ett hostel förut, men det skall nog gå bra!
 
Song of the day - Nyupptäckt band för mig: Walk the moon med låten Anna Sun (Live in Paris).
 

Dag 161 - Kärt återseende!

2014-01-12 | 23:17:00
 
  • Idag gick jag själv på stan och handlade på Victoria Secret för första gången! Kändes konstigt, men det blev ett läppglans iallafall. Alldeles för tjejigt för mig därinne! Får bara panik. Ville vara killen som sitter på en väntpall osv. Men nu hade jag iallafall den där lilla rosa påsen, gulligt.
  • Sen hade jag bestämt en snabb träff med... Frida som var i staden! Tjejen som jag lärde känna på orientation i New york. Härligt att se henne igen, och hennes syster var också med! Så vi catchade upp lite granna och myste på Starbucks innan det var dags för dom att åka hem till Frida i Michigan. Själv gick jag sedan till bönan där jag träffade Linnea, boyfriend och deras svenskbesökande vänner. Så vi hängde lite innan jag åkte till puben.
  • Set var en härligt rolig kväll! Jag och Julia var på riktigt flumhumör. Vi dansade och hade så skoj, vi blev så varma att vi gick ut och hoppade konstigt i snön! Svårt att förklara känslan haha! Men kul hade vi, har inte skrattat så mycket på jättelänge! Paddy sångaren var inte där, men det var kul ändå. Det var rätt fullt och kul!
 
 
 

Dag 160 - Blått och rött hår

2014-01-11 | 23:59:00
  • Vaknade upp hos Christin denna lördagsmorgon! Sen gick jag hem för att fixa mig för stan med Julia. Jag hade tidigare köpt färgspray för håret på urban som jag fick för mig att avända idag. Så jag färgade mina toppar rosa. Hehe! Crazy, men diggade det faktiskt! 
  • Jag träffade Julia på Potbelly på Michigan ave. Sedan joinade Christin oss. Vi åkte upp 96 våningar i the famous Hancock Tower och gick in på deras toalett, som för övrigt har den coolaste utsikten över hela Chicago. Så vi, som många andra tjejer, hade en snabb photoshoot därinne haha! Senare gick vi och chillade. Sen åkte jag hem för att fixa presenterna till Caroline (France) som fyller år idag, och till Kath (South africa) som fyllde år för ett par dagar sedan. Jag fixade även mig själv och sprayade i lite blått i mitt hår, så kul det är tjoho!
  • Vi träffades alla på en kinesisk restaurang, coolt ställe! Fick även min första Fortune cookie, vilket var rätt så skoj, men när jag läste den så blev jag rätt nervös hehe: "Något ovanligt kommer att hända dig på jobbet nästa vecka"... Opps, läskigt!
  • Jag gav en gullig dikt till Carro, likaså till Kath. Men jag gav carro ett linne och Kath lotionprodukter! Grym är jag! Sen gick vi även ut på Red Ivy som är den lättaste baren att komma in på med fake lägg, som 80% av oss hade. Men de bryr sig inte egentligen! Så vi hade kul! Drack inte, eller ja om vatten räknas så! Måste spara pengar haha! Inte för att jag är någon drickare heller.. xD 
My dearest Julia and I.
 
Pink endings.
 
Hey there - close up!
 
Thumbs up!
 
Hello!
 
Smile, smile, smile!
 
 
 
<3
 
Hiding in the shadows of a town.
 
Jules smile is the best!
 
Cause im happy!
 
Serious.
 
Not so serious.
 
Loooong way down.
 
Chrissy at hancock tower.
 
Clemence in the night on the chinese restaurant. 
 
Sushi for me tonight!
 
Bday girl 1 (Carro)
 
Bday girl 2. (Kath)
 
Dan and Sarah. 

Dag 159 - Mys på Clark st.

2014-01-10 | 23:19:00
  • Vanlig dag. På em åkte ja, mamman och barnen till ett hamburgarställe. Men det var en mardröm, mamman gnällde så otroligt mycket! på allt! Det var inte kul. Och barnen blev ju precis inte lugna eller glada för det. Så det var typ ett helvete. Skönt att bara komma därifrån! 
  • På kvällen väntade jag på Christin som skulle sluta jobba. Så jag tog mig till hennes gata - Clark st. som är en stor mysig gata där bl.a. vår pub ligger, och Yogurtland, Vapiano etc. Så jag gick en stund till Yogurtland. Sen gick jag även till puben som är ca 50m därifrån, jag träffade pubägaren Terry som fixade "bread pudding" till mig, så gott! Haha, så himla snällt att ge mig en dessert, en väldigt irlänsk en.
  • Sen så gick jag äntligen till Christin. Vi myste och sen somnade jag även där! Skönt att inte vakna upp av skrik eller något! 
 
Clark st. 
 
Bilderna är på Clark st. Men tagna en annan dag! Vi har betydligt mycket mer snö nu!

Dag 158 - Yoga, Muffins och Jay Z.

2014-01-09 | 23:05:00
 
  • Idag på gymmet så kände jag mig taggad på att pova på yoga-klassen. Tänkte att "Gud va skönt att göra en avslappningträning osv osv. DET VAR DET JU INTE! Så grymt jobbigt med plankan och allt. Och jag som är sämst på balans också. Gick ju inte direkt som jag trott. Men nu har man provat på Yoga iallafall. 
  • På em skulle C göra muffins (Göra och göra. muffinmix=baka i USA). Men vi hade ingen muffinsmix, eller mjölk, så jag och C gick runt i affärer för att försöka hitta... men det gjorde vi inte. Så vi kom hem igen runt 5 och mamman blev sur för att vi inte hade hittat någon muffinmix. Varför blev hon så sur då? Det var väl ändå C som skulle baka? Och hon brydde sig inte egentligen. Så blablabla. Mamman tyckte det var försent för att de skulle äta snart. Men grejen var ju att det bara tar typ 2min att röra ihop allt och slänga in i ugnen. Så jag gjorde det ändå. Ägd! 
  • På kvällen åkte jag till oglivile metro station för att möta upp Lisa som jag inte träffat på hur länge som helst! Så härligt! Vi gick på Jay Z tillsammans. Det var en riktigt cool atmosfär och konsert! Verkligen något som jag uppskattade! Jag diggar att jag är så öppen för alla musikstilar, ja utom country. Så himla less. Älskade country innan jag åkte hit, men USA förändrade det älskade till något avskyvärt.
 
 
 
 
 
 
 
Bästa sällskapet <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack bästa Lisa!

Dag 157 - INGENTING.

2014-01-08 | 23:58:00
 
  • Ingenting speciellt hände idag, punkt.

Dag 156 - Literally Frozen.

2014-01-07 | 23:46:00
 
  • The kids' schools were closed this day also, so we went to go bowling and then we watched Frozen, seems legit! We invited the neighbors to come too, so I had to sit in the back - but I fixed a special belt fortunately! 
 
 
Sitting in the back. Kill me! Aaaah! 
 
"We're gonna rock, we're gonna roll, we're gonna bop, we're gonna bowl."
 
Kiddos choosing - its hard. Specially with colors involved.
 
Lucky strike, yep. Thats the place!
 
American mini burgers, best thing I've ever had in a long time. (#DagensUpplevelse)
 
 
 
 
 
Sitting in the back in the car, looking out on Chicago skyline and Lake Shore drive.
 
View from A's room.

DAG 155 - BRRRRR ITS COLD IN HERE

2014-01-06 | 22:45:00
 
  • Today was THE coldest day ive ever experienced. And all of Chicagos schools were closed due to the cold, not the snow. And just because it was the coldest day, it just happened to be the day Christin came home from Miami. So me and Julia had to run to her house in the evening. It was that cold! My face was frozen after 3 min outside. Man, we gotta love her so much if we are crazy enough to go out in this weather!
  • When we came Christin showed us some pics from Miami.. and then we ran home again! AH! I MADE IT!
 
Have some pictures from Google to describe the feeling.
 
 
 
 
 
 
Japp, sådär kallt.

Dag 154 - Chillkväll

2014-01-05 | 21:08:00
 
  • Hej hej bloggen xD Nej usch, kan inte skriva så.
  • Idag var det chilldag. Vaknade upp i den svenska party-lägenheten hehe. Sen gick jag Fanny och Amanda - de två svenska aupairerna till 3 Kronor, den svenska restaurangen :) 
  • Det var iskallt idag! Alltså, det är ca -12, om man inte räknar med vinden! Då är det -28 typ. Iskallt! Så svårt att komma fram till bussen idag! 
  • Jag vet att det är pubsöndag idag, men de var för kallt, och mådde ändå inge vidare så jag missade min första pubkväll. Dock fick jag senare höra att vädret varit så kaosigt under dagen att det inte blev någon live-spelning.. mohaha! 
  • Jag chillade hela kvällen, kollade mest youtube. Alltså - barn med värsta talanger är det bästa som finns! Har hittat en 10årig tjej som sjöng på Americas got talent. Brutalt bra och cool tjej! Länkat henne här nedanför. Starta på 1:05. Ha en bra dag!
Anna Christine - Wild Horses (Cover of Rolling Stones)
 
 

Dag 153 - Svenskt party!

2014-01-04 | 23:57:00
 
 Jag vaknade upp och fixade mig lite, åkte ner till stan för att äta lunch med Joe och Andrej (en tysk aupair-kille från förorten). Vi satte oss på Cheesecake factory och smarrade på! Jag hade köpt en mysig svart lång jacka från H&M och lite annat. :) Sen på kvällen åkte jag till Linneas kille Chrilles svenska lägenhet i Kimball. Jag träffade Linnea och chrille där och de var två andra svenska kompisar på besök. Vi hade kul, åt svenskt plockgodis (mums) och spelade uno och kort osv - Linnea hade nog lite föör kul xD <3 sen kom även två andra svenska aupairer och det blev ett kul svenskt party! :) Sen övernattade vi där på soffan hehe! 
 
 
 
Linnea <3
 
Cheesecake factory (pics taken with stupid old iphone xD)
 

Dag 152 - Movie night

2014-01-03 | 23:08:00
 
Today I was working as usual and on the evening I met Joe and Andrej at Vapiano. I came there with Sarah and another girl was there too. We ate some food and later we went to the movies. I wanted to see Frozen or The Hobbit, but no one wanted to see any of them. Instead they wanted to see a Samuraj movie. It was ok, nice atmosphere and nice songs, but if I could go back in time I wouldn't have paid for it. Its not as expensive as going to the cinema at home in Sweden, but for Aupair money, 12 dollars is kinda much - for a movie you didnt like. Haha!
 
 
 
 
Song of the day - The Swedish sisters from First Aid Kit singing LIVE Waltz for Richards. 

Dag 150 - Happy new year

2014-01-01 | 23:46:00
 
Today its a new year! new possibilities! oh well, I dont wanna sound like the president giving a speech or something but thats kinda how I feel now. Soon its been half of a year here in America and it can only get better from now on! :)
 
I woke up at Julia's place, quite cousey actually! But, it was not for long, I had to work at 13:00. It was ok though, we went out in the snow and then to Starbucks for some hot cocoa. Mmm, starbucks, a big thing I like about America.
 
I like alot of things, like how nice everyone is here. When you meet someone on the street - you smile at them and maybe even say hi, without thinking of how weird that would be if you did that on a street in Stockholm. Oh well, I also like that Americans as not as fat as I first thought before coming here. I know it sounds weird, but I thought that I would see fat ppl every where I went, but no. Theres much more moms and girls, even guys that goes around in workingout clothes and a protein shake in their hand. I dont know if thats how it is in just Chicago, or in just my living area, but anyway haha! 
 
In the evening I met my two dutch friends (From Holland) Rozanne and Nicole from Atlanta. That was so much fun! It felt like it was ages ago, but still, somehow, it felt like we talked face to face last week. We ate and talked at T.G.I.F, which I didnt know we had. Haha! And later I went home! So fun to meet you guys again! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Song of the day - The band First Aid Kit, 2 swedish girls (sisters) singing Paul Simon's America.

RSS 2.0