Dag 208 - Spyr på snö

2014-02-28 | 23:00:00
  • Oj vad det snöade idag. Blä! Det var en bra morgon. Jag var mycket själv med C. Jag gjorde spaghetti m köttfärssås samtidigt som både hon och jag lugnt dansade runt till Simon & Garfunkel CD:n jag hittade i ett skåp. Så söt att höra C sjunga "Like a brriiiidge over troubled wateeer.." hehe!
  • Idag pratade jag med många svenskar därhemma som jag normalvis inte gör, vilket var jättekul! Så glad att ni hör av er, bara ni skriver hej här, på facebook elr vadsomhelst gör mig så himla glad!
  • På förmiddagen hängde jag på Starbucks och pratade rätt länge med Thenny. Hon har varit i USA i en månad nu. Ah, vad fort det går! Sjukt ju! Hon var i rematch och skulle flyga till sin nya familj idag i Philadelphia. Spännande! Hon har liknande barn som mig, kille/tjej i samma åldrar.
  • På kvällen åt vi på Taco joint, men det är inte lika kul längre för mamman kan bli så lätt arg över ingenting. Typ att det kan vara lite högljutt en gång, då kan hon ba" TYST BARN JAG KAN JU INTE ENS TÄNKA I DETTA OVÄSEN" skriker hon liksom så jag stressar sönder, sorgligt....
  • Sen gick jag hem till Christin och kollade cake boss. Jag somnade hos henne, men hon väckte mig runt 01:00 och jag behövde gå hem. Så jäkla kallt! Blä!

Song of the day är en utav de vackraste låtar jag vet. Tröttnar aldrig.
Sound of silence - Simon & Garfunkel.
 

Dag 207 - Youtube, min bästa vän.

2014-02-27 | 23:35:00
  • På morgonen tränade jag bar conditioning. Så skön tränare vår grupp på ca 10 tjejer har! Hon är tuff men säger roliga skämt osv. Jag pratade lite med Thenny också. Jag tog A till Gitarren på em. och sedan på kv träffade jag Sarah på puben och vi hade kul! Jag åt kycklingvingar och vi pratade lite om hon hade fått någon ny familj, men det hade hon inte. På kvällen gick jag hem och kollade lite youtube.
  • När jag är lite på dåligt humör eller bara vill skratta - så kollar jag på Pewdiepie. För er som inte vet så är Pewdiepies youtube-kanal den största i hela världen med ca 25miljoner följare samt flera miljoner views på varje klipp han lägger upp, dvs varje dag. Han är SVENSK! tjoho.
  • Felix Kjellberg heter han och gör lixom så att han spelar spel och gör roliga kommentarer till, och sen lägger han ut filmen på spelets gång samt hans egna huvud i hörnet där man kan se honom medan han spelar. Komplicerat men ändå enkelt. Sen lägger han också ut roliga videosar på honom själv när han gör olika challenges osv. Jag fick tipset för ca 3-4(?)år sen av Jennie och har kollat jättemkt sen dess. Han är jätteenkel, och bryr sig inte om kändisskap eller något sånt. En helt vanlig svenne helt enkelt, men ändå inte ;) (mest för ungdomar med fantasi hehe).  
Såhär beskriver han sig själv: "I'm just a guy from Sweden who likes to laugh and make other people laugh. Sharing gaming moments on YouTube with my bros!". Song of the day blir istället video of the day - Detta är ett montage som visar några roliga klipp/kommentarer som han sagt/gjort i sina videosar. 46miljoner wievs, det säger allt. Varning för galet.... kul!
(Mormor, titta inte! hahaha).
 

Dag 206 - Pyjama Day

2014-02-26 | 23:33:00
  • Awkward morgon. Vaknade kl 8 ist för 7 - inte för att jag gör ngt speciellt den timmen men ändå! Söta C hade "Pyjama day" i skolan, hon hade alltså pyjamas på sig, så gulligt!

    Sen hämtade jag A från skolan och jag läste ett häfte som hans 1a-klass hade skrivit själva. Det handlade om vad alla barnen trodde att de skulle göra när de var 100 år, det var jättekul och läsa! De flesta barnen skrev att de inte skulle ha några tänder. De skulle titta på TV varje dag och de skulle ha en käpp.

    På kvällen gick jag och Julia till Yogurtland och Urban Outfitters. Vi skaffade ett gratis bonuskort på Yogurtland, vilket innebär gratis frusen yogurt på födelsedagen osv. Vi pratade om att vi båda ville åka till Nya zeeland någon gång efter detta år!


Dag 205 - Grattis Linda 20 år

2014-02-25 | 12:15:00
  • Vill börja detta inlägg med att säga GERATTIS PÅ 20ÅRSDAGEN BÄSTA LINDA! Tänk att vi nu blir 20år i år. Ha en fantastisk dag! Är så härligt att ha dig som vän. Även om vi inte umgås lika mycket som förr så kan jag alltis va mig själv med dig då du känt mig längst av alla. 20år tillsammans, må de bli många många fler. Puss på dig! 
 
  • Tränade lite på morgonen, löpning osv. Vanlig jobbdag, simning med C. Sen när båda barnen slutat skolan och aktiviteter så gick vi till Neiman Marcus och åt popovers, goda bakelser man får gratis :) Sen på kvällen träffade jag Sarah, min franska kompis som är i rematch, inte kul! Tänk om hon måste åka hem efter 7månader i USA. Skulle vara konstigt! Men försökte muntra upp henne med min konstiga humor xD hehe.

     

 


Dag 204 - Scrapbookat(?)

2014-02-24 | 23:04:00
  • Tränade löpning på morgonen. Jobbade som vanligt. På kvällen kollade jag cake boss med Jules och Chriss. När vi kom hade Christin scrapbookat (finns ens det ordet på svenska?) över hela sin säng hehe. 

Dag 203 - Gospelkonsert

2014-02-23 | 23:03:00
  • Vaknade sent, men efter att familjen skrikit och gjört högljudda grejer på morgonen. Jag fixade mig och tog det lugnt. Sen åkte jag till kyrkan med Julia där vi skulle värma upp inför gospelkonserten vi skulle medverka i. Det var jättekul, och Moa raggade snygg kille i DJ-båset hehe! Kul kul! Det var jättekul att sjunga och klappa, log hela timmen vi sjöng! Så skoj! Vilken häftig upplevelse! Kommer aldrig att glömma!
  • På kvällen efter the pub session (eftersom det är söndag), så sa jag till mig själv, nej men nu måste jag prata med söta killen som bl.a. spelade banjo, gitarr, fjol och även sjöng tidigare den kvällen. Men jag vågade inte.Jag sa detta till ägaren som satt breve mig. Efter att de slutat spela, så går alla som spelat och skakar hand med Terry som typ "tack för ikväll." Och den snygga killen kom såklart också fram till ägaren för att säga tack. Just då agerade Terry som min wingman haha och sa "Have you met Josie?" till killen och han kollade på mig. Snacka om att min kinder säkert blev jätteröda haha! Han var som en gentleman, inte ofta man ser det faktiskt! Åh, kan inte beskriva känslan när han tog min hand och såg in i mina ögon och pratade. Trodde att det bara fanns på film, och att det skulle vara töntigt om det ngnsin kom fram en kille och gjorde detta ,ot ,ig. Men oj så smickrad man blev! Tips till er killar, tjejer loves romance, wherever they like it or not. Sen gick jag hem hehe!

Dag 202 - OH HAPPY DAAAY

2014-02-22 | 23:00:00

 

  • Så jag och Julia hade skrivit upp oss för att gå på en community Gospel workshop idag. Ja Gospel, som i "OH HAPPY DAAAY!". Ända sen jag var liten har jag velat höra riktig amerikansk gospel, och idag var dagen då jag t.o.m skulle få vara med och sjunga!
  • På vägen dit träffade vi Lisa som ni vet, som bor uppe i förorten Winnetka. Hon hade med sig 2 andra svenska aupairtjejer Felicia och Moa som är jättesnälla. Va kul att de också hade skrivit upp sig! När vi kommer in i replokalen så är alla jätteglada och hälsar så trevligt. (Church people a la gospel). Vi åt brutalt god frukost samtidigt som vi lärde känna en ny aupairtjej från Sydafrika - Kirsten/Kristen(?) aja vi kallade henne Poki (efternamnet.) Jättesöt och snäll! Sen samlades vi alla och ledaren som höll i allt sa: "Lets warm up with a song we all know"...
  • och så började han spela piano och sjunga..... "Oh happy day..". Alltså, det var en dröm som gick i uppfyllelse! Aldrig njutit så mycket av en låt som jag gjorde då. Det var så himla häftigt! Och alla sjöng i olika stämmor också, aej, så synd att ja inte fick tillfälle att filma detta ögonblick. Men det var mäktigt - för mig iallafall! Det fanns en massa otroligt sköna mörkhyade personer som körde gärnet vilket var skitkul också!
  • Efteråt på lunchen pratade vi med 2 amr. personer som var jättesnälla och sjöng i kör osv. Och sen när vi senare var på urban putfitters, så raggade Poki vår nya kompis på en kille i kassan. Haha! Så sjukt, hon fick hans nummer och facebook och allt! Vi bara stod och gapade typ, avis att vi inte vågar göra sådär haha! Kul va det iallafall!
  • Sen efteråt gick jag på stan med Lisa, och vi åt på potbelly som på gamla goda tiden! Sen gick vi på bio och såg en bra kärleksfilm - bara för det kommer jag inte ihåg namnet. Men den var bra! Det var så mysigt att hänga med lisa igen <3 Tack fina du!
 
Song of the day - obvious chice. 
 

Dag 201 - Ingen bluesbar trotsallt

2014-02-21 | 23:57:00
  • Hela dagen idag var luddig. De var lite missförtånd mellan mig och Sarah. På morgonen satt jag på starbucks med Julia. Och på kvällen skulle vi gå på en Bluesbar - som tydligen är jättekänd. Men när vi kom dit såg stället skumt ut och de tog 15$ i  inträde vilket vi inte visste, så vi åkte till Vapiano istället och satt där och myste. Jag var hungrig så åt pasta runt halv 11 på kvällen haha!

Dag 200 - Dag 200? Låter mycket

2014-02-20 | 20:54:00
  • Dagen rullade på som vanligt. Och det regnade lite, yes! Bort med snö!
  • Sen på kvällen hade C ett födelsedagskalas att gå till, som mamman bara sa till mig i sista sekund att jag behövde gå med henne, för att mamman inte "orkade", eller ville. Kul, jag hade jätte fettigt hår och mamman sa att jag var tvungen att byta kläder, wtf. Jag får väl ha på mig vilka kläder jag vill? Bara för hon inte orkar gå?. Aja, som tur är var det grannens kalas, och hennes föräldrar är jättesnälla mot mig, så dom pratade iallafall med mig - till skillnad från C's klasskompisars rika, dryga, fakeföräldrar. På kvällen gick jag och Julia till Froyo och Julia tog kort åt några snygga män som ville ha ett gruppfoto hehe. 

Dag 199 - Riktigt seg dag

2014-02-19 | 23:49:00
Var riktigt trött efter resan och att jag sovit så lite, så passade på att sova lite när C var i skolan. Sen hade hon fotboll, och mamman följde med, så jobbigt när hon ska följa med. Bara irriterande och hon ska prata hela tiden. Hade ont i huvudet så gick ut i hallen och spelade något spel på min iPhone. På kvällen ville inte A äta stew som mamman hade gjort, men josseproffs som jag är så fixade jag det på en sekund. Mohaha! Sen på kvällen gick jag till chriss med Julia och såg ltie på Cake boss. Sen när jag kom hem, så såg jag mamman sova i soffan. Men det som var läskigt var att jag inte kunde väcka henne. Jag gjorde allt, nästan skrek i hennes öra och skakade henne men fortsatte att sova. Alltså så konstigt. Så jag bara gick upp igen och sov, inte mitt problem egentligen. 

Dag 198 - Back to work

2014-02-18 | 23:43:00
  • Idag vaknade jag av att mamman kom in i rummet och la sig på min säng. "hej på dig med!". Sen kom C också in och vi myste lite innan dax för skola. Vi "firade min hemkomst" (efter 5dagar, kändes som de tyckte att jag varit borta i en evighet?) med att gå till Taco Joint, men det var bara jobbigt för mamman klagade över hur mkt hon slitit med barnen sen jag varit borta (Hallå, inte mitt problem!, hennes barn och hennes liv), och barnen var oförskämda på restaurangen så det var bara skönt att det snabbt var över. Sen gick jag till Christin och pratade lite om resan, sen kom även Julia också. Sen pratade jag även med Thenny. Pratade om hela resan. 

Dag 197 - SAN FRANCISCO DAG 5/5

2014-02-17 | 23:36:00
  • Idag var sista dagen i San fran. Det har banne mig varit en uppochner resa minsann. Men jag har känt ändå att jag har åtminstone fått njuta lite granna av den finfina staden! Haha josefin, försöker alltid se positivt vettni! Vi packade och checkade ut, samt sa hejdå till alla coola människor vi mött där. Jag har ju inte berättat om vissa människor vi mötte.
  • En tjej var där en natt som skulle ha en fashion show med typ sexiga, men ändå konstiga underkläder eller något och hon bjöd oss till den, jag och clem ville gå, men det blev aldrig av. Synd, hade varit rolig upplevelse. Vi träffade även den mest högljudda snarkaren jag någonsin träffat på i hela mitt liv. Han var från Hawaii som var rätt coolt och vi kallade honom pandan, vet inte varför. haha! Han var jättesöt. Tjock och kort och sa alltid: "Jag är hemskt ledsen om jag snarkar i natt."  En annan tjej - naturtjejen Molly med grön ukulele var jättecool. Hon gav mig en mössa som hon inte ville ha! tjoho! Sen var det en chinesisk tjej från Kanada som hade ett ascoolt namn som jag inte kommer ihåg. Juste, Sicha. (typ som syrsa med mer i). Hostlet som jag var jätterädd för i början, visade sig vara rätt coolt med alla människor från hela världen man träffade. Och det var ju fett billigt, runt 160kr per natt. Mitt i stan.
  • Sen gick vi runt på stan och tog det lugnt. Jag köpte lite saker på H&M, en kappa (ännu en jacka Josefin, jag vet.) och en fin blusaktig grej. Sen gick vi till starbucks och jag köpte min San francisco starbucks mugg. Sen Köpte jag en Chokladgrej från the famous Ghirardelli. Sen tog vi foton på union square och bara satt och njöt i solen, för strax skulle vi tillbaka till kylan, brr. Sen gick vi till ett vattenfall mitt i stan och tog lite foton. Denna varma och avslappnade dag var den bästa. Sen begav vi oss till flygplatsen runt 2-3. Jag skulle med ett annat flyg så vi sa goodbye efter att ha suttit lite tsm och chillat. På vägen hem tittade jag på bästa filmen - "About Time". Har säkert skrivit om när jag och Christin och Julia var på bio och såg den. Men se den, det är en så sjukt bra "må bra"-film. Se den, SE DEN SE DEN!!!
  •  Sen tog jag en krånglig tågväg hem, de va en massa arbeten runt 2 på natten. Men tillslut kom jag hem till min säng där jag fann en alla hjärtans dagspresent och ett kort där det stod att de saknat mig osv. Det var väl lite gulligt. Sen somnade jag direkt, för skulle ju jobba på morgonen igen. Tror jag somnade 4-5 ngn gång. 

Dag 196 - SAN FRANCISCO DAG 4

2014-02-16 | 23:21:00
  • Vaknade upp och ville inte gå ut. Det var jättefin dag, men jag var så himla arg på att helgen startat  som den gjort pga den nya franska tjejen. Ville verkligen inte hänga med henne. Men tydligen skulle hon hänga med oss till den stora Golden Gate-bron. Men det enda som var bra med denna helg, var att tjejen kände några äldre amerikaner som var lite rika och hade en segelbåt som kunde ta med oss ut och segla under bron. Det var jättekul (även om jag mådde lite illa i början hehe). Vi hade nice musik på, jag fick styra lite, och vi fick brutalt coola bilder på bron. Det var en fantastisk dag och solnedgång. Tyvärr var Sarah och Julie lite fulla och började bråka på hemskt brutal franska. Jag och Clem försökte bara hålla oss undan först, men sen blrjade Sarah gråta, klart att vi tar hennes parti och inte den störda tjejens.'
  • Amerikanarna var 4st. En tjej - jättecool som hette Geniveve, inte ett dugg fransk hehe! Pratade jättemkt med henne. Han som ägde båten, Gene, var rätt rolig, men blev lite för mycket efter ett tag. Andy, hans kompis var lugn och cool och bara njöt av vädret hela tiden, och sen så har vi chinesen Rob, som med solglasögonen på, såg ut och lät som typ 25(?), men i sj verket var 40+, blev helt amazed när han berättade sin ålder. Måste börja dricka green tea! 
  • Sen när vi kom till land igen så skulle amerikanerna till en klubb som var populär.Jag hoppade in i Genevieves bil med Gene, medan de andra åkte med chinesen, från båten till Genes hus efter båttrippen. Jag pallade inte med dramat med de andra. Och snacka om att Genevieve diggade mig hehe, Hon sa till de andra amerikanarna att hon inte ville gå till klubben om de franska tjejerna skulle åka med, men sen sa hon (medan hon pekade på mig: "Shes very cool though, and shes the youngest of them, she can come if she wants to," Jag var så glad över att hon sa så. När någon säger det och bara känt mig i några timmar, (samtidigt som jag känt att jag har kunnat vara mig själv) så såg jag detta som en fet stor komplimang (Även om jag inte hade någon lust att gå.)
  • 24-åriga, omogna, jättefulla, franska tjejen ville att vi skulle hänga på dom. Men grejen var att: 1. Alla var jättetrötta efter den långa dagen.  2. Ingen, inte ens amerikanerna diggade henne den kvällen då hon betett sig som hon gjort på båten. 3. Jag såg på Sarah och Clem att de va trötta och eg. ville hem, men orkade inte säga emot. 4. Julie sa att "De Amr. killarna är jätterika. Ni behöver bara komma ett litet tag, och sen kan ni be om taxipengar hem." Nej usch, amerikanerna hade varit så snälla mot oss, aldrig att jag skulle be om pengar för taxi eller nåått sånt. 5. Vi skulle inte ens säkert komma in på klubben. 6. Grejen var att den där klubben var typ jättelångt åt andra hållet från vårt hostel. Så jag, den yngsta, men ändå mest mogna (och nyktra), sa till Julie: "Du får åka om du vill, jag tar mina franska kompisar hem". Snacka om hon blev arg haha! men jag brydde mig inte ett himla dugg om vad hon hade att säga. Ingen av amerikanarna ville ha henne i sin bil. Men hon hoppade in i chinesens bil (som diggade henne minst) och de åkte iväg till klubben medan vi andra åkte hem. Pluspoäng till mogna Josefin mohahaha!
  • Sen på kvällen hade jag Genevieves nummer, och messade och bad om ursäkt för hur de franska tjejerna betett sig. Och hon sa att det var lugnt. Och sen sa hno en massa snälla saker, och sen addade jag henne på facebook. Så kul! Hade en rätt så bra dag ja!
 
 

Dag 195 - SAN FRANCISCO DAG 3

2014-02-15 | 23:09:00
  • Vi tog bussen (med Julie) till ett hippikvarter som var jättecoolt. Var som i en annan värld, eller rättare asgt en annan tid. Överallt såg vi människor spela gitarr, ha john Lennon-glasögon (och jag tog på mig mina) och överallt fanns flower power vibbar, så coolt! Sen gick vi och gick och gick till ingen stans. Skumt. Aja, sen kom vi till en cool lång trappa med mosaikmönster på. Sen tog vi bussen igen (där jag hörde svenska! En ma/pa och en liten tjej satt mittemot oss och såklart så började jag snacka med dom! Så kul! Äntligen fick jag visa att det är rätt störigt för de andra att höra ett främmande språk hela tiden, men det fattade inte Julie. Har aldrig blivit bemött så stört dåligt i hela mitt liv. Hade inte gjort något fel alls. Och blev sp sur på henne att jag sa f-ordet. Har aldrig sagt och menat det förut! Hon förstörde helt klart min semester. Och på det omogna sättet hon betedde sig, och så säger hon sen att hon är 24år, nästan som min syster - skrattade nästan ihjäl mig. Att hon trodde sig vara så mycket bättre än mig osv. A men iallafall. Jag tappade min jobbtelefon i marken. Inte kul! blä! Sen pratade jag lite med thenny, det lugnade mig lite! 
  • Hela dagen hade jag gått med Sarah då hon hade tagit min sida när jag var så ledsen på Julie, men Clem som hade sagt "jag tar ingen sida i detta" hade ju gått med Julie hela dagen som hon dagen innan hade hatat. Aja. Människor alltså. På kvällen var det dags för att fira det nya året för kineserna. San francisco är näststörsta staden i världen utanför Kina (efter New York) med flest kineser. Så visst firade dem mycket! Det var värsta coola paraden. Och man kände som om man hade kommit till Kina. Kineser överallt haha! Jag och Sarah satt och myste på ett Starbucks medan de andra tjejerna satt och tjurade utomhus. Brydde oss inte om dom. Sen så åt vi alla på en kinesisk restaurang OHBOY OM HON JULIE ÄR HELT STÖRD I HUVUDET! Hon skrek åt servitriserna att vattnet var smutsigt(?) wtf, och sen så gnällde hon om allt, och sa att vi skulle få saker gratis osv. Så jäkla oförskämd. Det är ju inte servitrisernas fel om manten inte är god. Jag la bara 5$ på matbordet och gick. Varför ska jag må dåligt och sitta tsm med en jävla apa till människa och titta på när hon skäller ut oskyldiga människor så hela restaurangen hör(?). Sorry, men så som hon betedde sig!!! Jag håller med om att får man inte bra mat så ska man såklart be om ny eller få pengarna tillbaka, men HUR hon skrek på dom var bara inte acceptabelt. Sen på kvällen gick vi till någon klubb och jag höll mig borta från monstret. Jag och Clemence och Sarah spelade fuzzball. Och sen gick jag och Sarah hem. Vi pratade mycket om hur alla betedde sig osv. 

Dag 194 - SAN FRANCISCO DAG 2

2014-02-14 | 23:55:00
  • Glad alla hjärtans dag hörni! Det första vi gjorde på morgonen var att äta frukost på hostlet och sen ta bussen till Alcatraz-båten som skulle ta oss ut till ön. Det var jättehäftigt att vara där. Man fick hörlurar och fick lyssna till män som hade suttit i fängelse där och även poliser som hade jobbat där. Ni som inte vet så var Alcatraz (inte Azkaban, det är Harry Potter) det fängelse där alla de värsta brottslingarna hamnade. Och det var bara män! Man fick lyssna på historier och fick en guidad tour runt hela ön. Det var coolt! Och sen i gift shoppen på vägen ut satt en väldigt gammal man där och signade böcker. Det var en gammal brottsling som hade suttit i fängelse där.
  •  Sen efter att vi kommit in på land igen så gick vi till Pier 39, en känd pir som hade lite allt möjligt skojigt! Sen kom den där Julie igen, och gisses om jag var sur på henne. Pratade bara franska och ville gå jättefort och sa hela tiden "Usch, det där vill ni inte ta kort på, varför tar ni kort på det där"? till mig och Clemence. Vi båda blev skitsure. Vi får väl ta kort på det som vi vill, och vi kanske inte vill gå så fort som dom... Sen gick vi uppför den mest brutala backen ever. Kanske var 70grader uppåt. Efter en stund kom vi till den populära krokiga vägen som jag glömt namnet på. Juste, Lombard st. Vi tog kort hela vägen. Sen åkte vi till en cool stor kyrka nära little Italy, Mexico osv.
  • Sen åkte vi dt till union Square och åkte upp till taket på Mazys där man kunde se ut över uninon Square, rätt coolt! Sen ville Julie gå ngnstans och Sarah ville följa med.. Så jag och Clem åt middag på Starbucks och åkte sån där rolig Trolley upp till vårt hotell. Det kostade 6$ men han tog aldrig betalt från oss. Skumt! Det var så kul, vi stod sådär på sidan och höll i oss.
  • Sen gick vi hem och fixade oss lite, sen gick vi ut och hittade en irländsk pub som hade en uteservering som vi satte oss på och drack lite cider. Några meter därifrån såg vi hur en hemlös person bara grävde i soporna från puben och försökte hitta mat, som han sen åt direkt från soporna. Blä! Människorna bredvid oss erbjöd honom matrester men han ville inte ha. Det var så konstigt att sitta där och så, och så står det en man där och äter direkt ur soporna. Sen när han gick, kom nästa med sin "icakundvagn". Och människorna bredvid oss frågade även honom om han ville ha lite pizzaa, och han bara "Thank you so so so much. You made my week". Han var mycket mer tacksam! Så hemskt sånt där. Har sett så mycket fattigdom här i USA, så sluta klaga Sverige!!

Dag 193 - SAN FRANCISCO DAG 1

2014-02-13 | 23:42:00
  • På morgonen så jobbade jag som vanligt, och packade när C var i skolan. Sen till lunch åkte vi till Taco joint och åt tacos. Sen runt 4 åkte jag till flygplatsen med taxi. Jag fick lite panik då det var värsta rusningstrafiken på motorvägen, men jag kom precis i tid till att sitta och relaxa lite, köpte en varm choklad osv. Sen skulle jag flyga med Virgin airlines, och de hade värsta najsiga stolarna. Jag hade egen tv som jag kunde titta på flera olika kanaler på. Typ disney channel hehe! Sen kunde jag bet med mitt kort i TV:n. Jag beställde popcorn på skärmen och efter 1min kom en flygvärdinna med mina popcorn, sweet! (dude, sweet, DUDE! SWEET!).
  • Sen när jag kom till San fran, var kl ca 21-22 så jag åt sen sushimiddag i väntan på min franska tjejer som hade åkt med ett annat flyg. HALLELUJAH, DET VAR VARMT! SÄKERT 18GRADER! istället för -15 i chicago. aja, Sen blev vi upphämtade av en irriterande fransktalande kompis till Sarah. Jag trodde vi bara lixom skulle träffa henne för mat eller något men hon var med oss hela tiden!. Om jag tex. skulle till Atlanta med mina kompisar från Chicago, skulle inte jag tycka det va rätt att hänga med mina atlantakompisar 24/7. Men aja. Vi åkte till hostlet (första ggn för oss alla), och jisses om jag fick klaustrofobi när jag kom in där. Litet, trångt, dörren till hostlet hade galler och var mitt i Chinatown. Fick lite panik! Och blev inte lugnare när den franska tjejen som bodde i San Fran röt till åt killen bakom personaldisken att han skulle snabba på -- HALLÅ! Va är det här för random skrikande tjej - som dessutom inte ens ska bo där, och pratar franska med Sarah hela tiden. Så himla oförskämt. Skulle aldrig prata svenska om vi var 3svenskor och 1fransk. Aja.
  • Jag och Clem var trötta, och Sarah ville följa med Julie som hon hette, till en pub där hennes kompisar väntade. Och vi fattade inte tanken. Vi hade varit uppe i ca 20h, kl var mycket och kl7-8 på morgonen skulle vi gå upp för att åka till Alcatraz-ön. Så jag och Clem duschade och träffade andra människor på hostlet. Vi delade rum med några danska killar, var lite kul! 
 
 

Dag 192 - Inte märkvärdig dag

2014-02-12 | 23:28:00
  • Jag jobbade som vanligt. Fotboll med C osc. På kvällen träffade jag mina tyskor en sista gång innan jag imorgon åker till San francisco TJOHO! Första riktiga semestern. Torsdag kv till månd kv. Ska bli så skönt!

Dag 191 - Perfekta dagen med barnen

2014-02-11 | 23:26:00
  • Mamman mådde inge bra idag så jag tog hand om barnen själv hela dagen från 07-18 på kvällen, och även om det var lång tid så var det den perfekta dagen. Jag tränade på morgonen och pratade mycket med Thenny. På em läste jag för C och gjorde grymmaste snack för barnen jordgubbar och mandariner med grädde mohaha! Sen gick vi till donken och åt middag, snacka om att jag var bästa aupairen idag haha! 
  • På kvällen gick jag och Clem och klippte oss för 8$, tärr nice. Men det onstiga var att de inte blötte mitt hår, skumt, mendet var ju ändå bara topparna. Pratade om vinter OS med frisören, kul! Sen åkte vi med Sarahs bil till ett aupairmöte i Southport. Vi fick cupcakes hehe! Och sen pratade vår counselor om den uppkommande skatten vi måste betala. Blä! Måste bara betala ca 100kr, men det betyder att jag måste betala mer sen när jag kommer hem nästa April, aja. 

Dag 190 - Avokadohalvor

2014-02-10 | 23:54:00
  • Idag hjälpte jag mamman att göra typ 50st avokadohalvor med krabbröra (liknande skagen) med jättegod mangosalsa. Kan ha varit det bästa jag ätit. De skulle gå till A's skola som skulle ha en uppskattarfest för alla lärare. Snacka om vad mycket fejk människor man såg när vi kom för att leverera på skolan. Blä! Hellre är jag ingen och bor i en håla mitt ute i ingenstans än att vara dom, blä! 
 
  • Sen hade C balett, och sen spelade vi hockey (utan is) nere i lekrummet. Det var jättekul, tills mamman förstörde, what a shock! Sen på kvällen drog jag ner dt med Clem. Vi gick på H&M osv. Sen drack vi te på Argo Tea, ett jättemysigt ställe som är som starbucks fast med te då. 

Dag 189 - Car show

2014-02-09 | 23:49:00
  • Jag vaknade på morgonen hos C. Sedan åkte jag, Sarah, Clemence och en tysk kille buss till Chinatown. ("Take a bus to chiinatown").  Där fanns en bilutställning som är rätt så känd. Typ flera tusen människor där för att kolla på alla sorters bilar. Det var okej, inte jättekul, men aja. Tur att Clem (bilgalningen) hade kul iallafall. Som jag sa så var det flera tusen människor där, så jag och Sarah skulle hitta någon snygg kille - MEN DET GJORDE VI INTE!!! FAN AV FULA AMERIKANSKA KILLAR ÄR ALLTSÅ!! hahaha. Nej men ärligt, hittade ingen, INGEN av flera tusen killar. Ger upp!
  • Sen åkte jag till Urban outfitters där jag hittade platå-converseskor för 2 dollar, bara 2! Snacka om att jag var tvungen att fråga personalen typ tusen gånger om det var sant. Och det var det. Så köpte ett par jättenajsiga dojjor för ca 13kr. På kvällen på puben åt jag min hamburgare, mums, och lyssnade på ljuv musik tsm med Julia och Christin. Det var 3 gubbar som sjöng tsm i ljuvlig stämma så man nästan grät, så fint! Och vi stod och kramade varandra, så mysigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 188 - Gratis CD

2014-02-08 | 23:30:00
  • Downtown med Julia och Christin . Vi åt mat på Potbelly, där en kille spelade gitarr och sjöng så bra. Så vi satt och klappade efter varje sång, så han blev jätteglad och sa: ni gör min dag så mycket bättre, och gav mig en av hans CDs. NICE! sen pratade han mer med oss, och sen sjöng han en låt som hette Josefin, så mycket fniss det blev. "Oh Josefin, you're so good to me... lalala". A men iallafall. Jag fick hans CD (han har ett band tsm med hans rumskamrat) som heter Living in Pretend. Och deras låtar är faktiskt väldigt coola. Hittade en låt Already Gone på Youtube, lyssna vettja!
 
  • Sen var Julia tvungen att jobba, så jag och C åt plocksallad på Foodease, kändes nyttigt och svenskt! Sen åkte vi till C och såg på serien Carries dagbok, vilken var rätt okej, trodde den skulle vara sämre. En spinoff på Sex and the city. 
 
 

Dag 187 - I'M BLUE

2014-02-07 | 23:13:00
  • Idag var jag jättegalen. Jag hade inget å göra när C sov middag så jag målade mig blå och gjorde en crazy video på snapchat. Jag älskar mig själv ibland! "I'm blue, dabadidadudai". 
  • Efterår var jag rätt självsäker, såg bra ut osv. Det är väl alltid kul att ha en lite bra självkänsla NÅGON GÅNG.
  • Sen på kv. åt vi på Taco joint osv. Sen bio med Christin. Vi såg That awkward moment som jag redan hade sett. Pinsamt nog, frågade mannen i kassan om våra ID då det var 17årsgräns på filmen. ALLTSÅ JA BA ASGARVADE VS ASGRÄT! trodde han att vi var ynrge än 17? en skam för hans ögonmått... hans polare bredvid sa "äh, låt de gå, de ser ju faktiskt äldre ut..". och vi fick biljetterna. Det är ju inget våld i den direkt. 
 
 
 
 

Dag 186 - Konstig dag

2014-02-06 | 23:59:00
  • Idag var pappan hemma så allt var awkward. Båda föräldrarna är hemma, men jag jobbade ändå? Det var så himla konstigt, aja. Jag tränade iallafall lite bar conditioning. Sen till lunch gjorde jag pannkakor, gissa om jag är poppis då! Sen pratade jag mycket med Thenny som nu är i staterna. Hon kom rättare sagt den 27e Januari, men har glömt att skriva det tror jag. Så himla nice att ha någon att prata med med liknande tidszon hehe. 
  • Sen på kvällen mötte jag Julia på Vapiano och vi satt och myste, sen gick vi till Yogurtland och sen hem. När jag kom hem, så såg mamman på TV. Jag satte mig och tittade lite med henne, för det var nämligen talkshow host numero uno Jay Lenos sista program efter typ 25år eller något. Så jättempnga tvstjärnor var med och det var jättekul, och han är så söt, han grät och allt! Gubben <3

Dag 185 - 6 MÅNADER

2014-02-05 | 23:54:00
  • 6 månader har gått, 6 månader kvar. Känns konstigt, jag menar, har gjort en massa grejer, så om man tänker på det, så har det gått långsamt, men fortf har det ändå gått fort! Redan hälften! Sjukt! 
  • Det var dåligt väder så jag tog aldrig C till fotbollen, vi sov istället. Sen tog jag C med mig till A's skola, och jag satte på en film i baksätet hehe. Sen åt vi lite mat på Neiman Marcus.Sen myste jag med låtar på youtube på kvällen.

Dag 184 - Ingen märkvärdig dag, dag 2

2014-02-04 | 23:51:00
  • Dag in, dag ut.

Dag 183 - Ingen märkvärdig dag

2014-02-03 | 23:49:00
  • Ingen märkvärdig dag, vi var på Dave & Busters igen med barnen, och på kvällen hängde jag hos Christin.

Dag 182 - Hälften av 365, Super bowl day

2014-02-02 | 23:42:00
  • IDAG VAR JAG VARIT HÄR I 182 DAGAR, VILKET ÄR TYP HÄLFTEN AV 365 DAGAR. TJOHO! Fort det har gått! 
  • Åt på John's Place på dagen, riktigt gott! Sen var jag tvungen att jobba 1h, vilket är så onödigt! Så iallafall. Sen efter så duschade jag, och gick till en bar i närheten där Christin och Julia var. Det är SUPER BOWL idag! (Stor sportdag i USA. De spelar Amerikansk fotboll.) Jag åt värsta sockriga grejen, doghnuts med socker osv. I halvlek var det Bruno Mars som stod för musiken och undeerhållningen. Riktigt bra! Sen gick vi bara över gatan till irländska puben!
 
 

Dag 181 - That awkward moment

2014-02-01 | 23:05:00
  • Idag på morgonen körde jag ett Zumbapass. Så kul! Sen skypade jag med pappa, sen mamma som var hemma hos syrran och kollade mello! Konstigt att inte va hemma och kolla. Aja. Sen åkte jag downtown med Clem. Vi hade roligt och gick flummigt in på Apple store, en massa iphone killar skratta och vi hade jättekul. Vi gick också in på AT&T, motsvarande en mobilaffär som Apple store. Och de hade en halv låtsasbil och en jättestor skärm som man kunde köra med. Haha! Sen såg vi Sarah och Janine utanför föntstret!
  • Sen på tågstationen på vägen hem, var den kille som stod och sjöng i en mikrofon och hade högtalare. Så jag och Clemence började dansa typ vals. Och han bara skrattade, så kul! Alla kollade konstigt på oss, men vi brydde oss inte haha! Sen gav vi honom en high five och 5$ som tack för underhållningen, och vi gjorde säkert hans dag haha! 
  • Sen på kvällen färgade vi mitt hår, blev inte så nöjd, men vi hade iallafall kul, lyssnade på Bastille osv. Sen gick vi ut tsm med Sarah och Janine. När vi var downtown så var jag så osäker på mitt fake id, de säger att det är jättesvårt att komma in på klubbar dt, men inte på det ställe vi brukar gå på. Så medan jag stog och tveka, poppade det upp två söta killar breve oss och började prata. En utav dom va så så söt. Patric och Chris. De va så fascinerade av oss euopeer, de ställde alla sorts möjliga frågor. Sen efter 40min ute i det kalla, bestämde jag och clem oss för att iallafall prova att komma in. Killarna va redan "inne" och hade fått en stämpel för att gå ut och ta en nypa luft eller något. Men de va typ iskallt, och killarna hade inga jackor, men de va så gulliga så att de väntade i typ 15min i kön med oss, men i onödan, för vi kom inte in. Blä! De ba, oj vi visste inte. Vi skämdes typ ihjäl xD haha! Men yolo, vi hade kul iallafall! Vi bytte nummer osv. Så jaja. På kvällen gick jag hem till Clem och sov. Det var mysigt!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3
 
 

RSS 2.0