Dag 89 - HALLOWEEN!

2013-10-31 | 23:59:00
 
Halloween i Amerika. Kan man säga mer efter det? Tror icke det va! Räcker med bilder från mobilen. Kul hade jag iallafall! Så roligt att alla verkligen går in för halloween, hur de utsmyckar alla barer och clubbar, och hög nivå på allas kostymer hehe! Själv lånade jag en från Clemences hostmom, så det var.... billigt.
 
 
 

Dag 88 - Mysträff med Linnea.

2013-10-30 | 23:59:00
 
  • Idag jobbade jag som vanligt. Sen på kvällen åkte jag till Damen där linnea bor och vi gick på en sportbar och åt värsta amerikanska hamburgarna. Gud vad vi pratar! Love her! Känns som att vi har känt varandra för evigt. Jättemysig kväll! och den fortsatte inne på CVS tror jag det var där vi shoppade loss, ja eller Linnea shoppade loss på smink och allt annat "bra-att-ha" tjejgrejer. Det är skönt att hon bor så nära! 
Finaste tjejen <3 

Dag 87 - Starbucks med Julia.

2013-10-29 | 23:59:00
 
På kvällen träffade jag Julia, tyskan som är så himla go och härlig. Hon är yngst av oss men det spelar ingen roll, ni som känner mig vet ju hur bra jag matchar med alla åldrar ;) (Ja, jag pratar om er, kära simmargäng!). Vi gapskrattade inne på starbucks i 2 hela timmar, gissa om folk blev liiiite irriterade på oss haha! Aja, jag fick nästan gratis påfyllning av hon som jobbade där för att hon sa att jag var snäll. Pluspoäng till mig igen.
 
 

Dag 86 - Inte så märkvärdig dag.

2013-10-28 | 23:59:00
 
  • Rubriken säger allt. 

Dag 85 - Mysbrunch.

2013-10-27 | 23:59:00
 
  • Morgonen, eller rättare sagt början på em. bestod av en mysig brunch på ett ställe som heter John's place som är hur mysigt som helst, rätt dyrt men men, haha! Jag åt tsm med en tjej som heter Mimi och är sydafrikan, hennes stil och sätt att prata är inte riktigt min typ av kaka men hon är snäll, och rolig. Caroline och Sarah var också där. Janine kom senare. Jag åt avokadosallad och drack en varm choklad, diggar blandningen.
  •  Sen lite senare stack vi ner till stan och vi var inte spec förvånade över juldekorationerna som hade hängts upp över Macys skyltfönster under en natt. Amerikaner, behöver jag säga mer? Aja, det är ju bara 27 Oktober. (????) Vi åt på Potbelly. Sen gick jag tvärs över stan till Christin och Julia som ville dra med mig hem till Janine och se på film. En annan tysk aupair Lara skulle hämta oss, och gud om hon var dryg. Hon hälsade inte ens. Kul tjej! Alla satt och väntade på att Janine skulle jobba klart så att vi kunde se på film. Alla typ halvsomnade så vi åkte hem efter dryga timmen haha! Jaja. 

Dag 84 - Mysbrunch hos Caroline.

2013-10-26 | 23:59:00
 
  • Idag möttes jag Clemence, Carloine (Frankrike) och Julia för en brunch hemma hos Carro. Jag måste svära nu men HELVETE vad vissa aupairer bor lyxigt! Fyra våningar i ett coolt nytt funkishus med massa grejer som toaletten gömd i garderoben och en massa hemliga rum och en paino-flygel mitt i vardagsrummet och aah! T.o.m. en brandmans-stång sån där som man kan åka ner till den nedre våningen, men jag vågade inte haha, jaja. Vi gjorde så att jag gjorde svenska pannkakor och kokosbollar, medan de gjorde något tyskt och franskt. Mysigt var det! Sen så åkte jag och Caroline ner till downtown och shoppade vinterjacka till mig, det blev en från H&M - jättefin men jag tror inte att jag kommer bli så varm i den. De säger att det är mycket kallare här på vintern än i Sverige, så vill inte höra något gnäll om hur kallt det är där hemma, okej??
  • Jag köpte två jättecoola records (LP-skivor) (Mest för omslagen) Mumford and sons och Florence and the machine. Så grymt det kommer bli sen när jag kommer hem igen och kan dekorera mitt rum med dessa två underbart coola skivor. 
  • Sen så på vägen hem när vi satt på tåget, så såg vi måååånga många utklädda människor. Vi som trodde att halloween-helgen var nästa helg, fail! Aja detta är ju amerika, gissar nog på att de firar minst lika mycket nästa helg. Vi såg två killar sitta bredvid oss på tåget. En var Robin Thicke och en var Miley Cyrus från deras MTV-uppträdande hahaha. Ni som sett det vet ju hur Miley såg ut, och kan ju tänka er hur denna kille såg ut. haha!
  • Sen på kvällen åkte vi med Sarahs bil hem till Carro igen och hade myskväll med karaoke och film. Världens skummate film - "Tropic Thunder." Aja! Jack Black var ju med iallafall. 
 
Caroline gör Crepes.
 
Tyskt.
 
Vackra Julia <3
 
Köket.
 
Vackert place alltså.
 
Äntligen har jag fått baka mina Chokladisar.
 
 

Dag 83 - Pluspoäng till mig!

2013-10-25 | 23:59:00

 

  • Idag vaknade jag som vanligt, skjutsade Char till skolan och sen tog det lite lugnt, gjorde inte så mkt. Sen hämtade jag henne igen ocvh vi hade en grymt lyckad lunch och jag behövde inte tjata om att hon skulle gå och sova middag, LYCKA! 
  • Efter att hon vaknade igen så tog jag henne ut på en sväng till OZ park. Och sen på kvällen skulle mamman och pappan på någon fest så jag jobbade, en fred kväll, jippi!! Jaja, lyckad kväll blev det när jag fick barnen att skratta så mycket att de nästan grät! Och mamman hörde - innan hon gick - hur barnen sa till mig: "You're the best au pair ever Josefin. "You're so funny!". ((Pluspoäng till mig!)). De är så söta!
 
<3.
 
 

 


Dag 82 - Händelserik dag.

2013-10-24 | 23:59:00
 
  • Josefin i ett nötskal, idag glömde jag fråga om jag kunde låna bilen (den bilen som aldrig används utom i vissa fall på helgen) till en kompis som bor ca 10min från mig. Bra där! inte en glad hostmum precis. Aja, jag var hos Joe på dagen. Man har alltid kul med Joe! han är lika galen som jag. Det började med att jag kom hem till honom och att jag träffade hans hostdad som kunde prata svenska. Chocken man fick! haha! Sen tog vi en prommis till ett  tacoställe. När Joe gick iväg för att ta ut pengar så gömde jag mig bakom en papperskorg samtidigt som han försökte ta kort på mig haha! Sen efter tacosen, åt joe chips, jag lite med, sen åt han yogurt, sen åt han gele... haha! Sen åt vi båda glass och titta på vines på youtube! så kul. När jag skulle gå så sjöng han "pleaaase, dont leave me." bra tecken antar jag? grym är jag.
  • Sen på em gick jag med Charlotte till OZ park där jag träffade en äldre kvinna, kanske 47 med sitt barn som lekte med Charlotte. Hon berättade att hon hade jobbat som barnflicka åt en familj i 17år, och vad allt det innebar. Jag säger ju såhär att jag aldrig i mitt liv kommer bli barnflicka igen efter detta, inte ens lärare! panik! Dock kommer detta år va jättekul! :) Haha grejen som alla aupairer pratar om - Hur länge vi kommer vänta innan vi själva skaffar barn haha!
  • Sen på kvällen träffade jag Jan - tjejen som är född på samma dag som jag, scary! Vi bestämde oss för att skrämma Julia - den nya aupairen och vi satt på huk utanför hennes trappa och väntade. Gud vad våra ben gjorde ont haha! Vi satt där ett bra tag och skrattade mest åt att "vi kände oss för gamla för det här". Men belöningen kom när vi skämde Julia (tyska) så hårt att hon nästan flög iväg av rädsla med ett skrik som bara kunde ha passat om Voldemort var efter henne. Haha! sen så gick vi och väntade inne i entren på(?) "hotell-apartments" där Christin bor. Designen därinne ser exakt ut som inne i Titanic, så vi lekte lite att vi höll på att sjunka haha! Och sen säger Julia: "You know when titanic broke down...." HAAH! gud vad vi skrattade "Broke down", så söt hon är! Sen kom Christin och vi gick till Yogurtland. De har min favvo-smak. Oatmeal-cookie taste som smakar som typ pepparkaka eller något juligt iallafall.

 


Dag 81 - Träning på Depaul

2013-10-23 | 23:59:00
 
  • Idag gick jag och tränade på mitt nya gym Depaul university gym. Det ligger bara ca 2min gång från mitt hus, vilket är jättenajs! Men dyrt är det, Aja. Sen så kom jag hem och..... jag kommer inte ihåg.

Dag 78 - Starved rock park.

2013-10-20 | 23:59:00
 
  • Idag åkte jag med vårt Cluster (alla aupairer i mitt område, och en massa andra aupairer för den delen) till Starved Rock Park. Jag, Jess och Kath kom dit i tid till mötesplatsen för bussen. Men Sarah svarade ej i telefonen, lite läskigt när vi vissta att hon också var ute för första gången igår, men på ett annat ställe än oss. Det tog 2h i världens omysigaste buss och busssäten (utan säkertheftsbälten) att komma till parken. (Yolo?) Vackert var det iallfall när vi kom dit. Vi hade skoj, tog en massa foton och vandrade runt bland alla mysiga träd och färger. Sedan tog vi foto med allihopa och åkte hem kl 17 igen. 

Dag 77 - Första utekvällen, hehe....

2013-10-19 | 23:59:00
 
  • På lördagsmorgonen hade jag collegeklass som vanligt. Mer roligt att träffa tjejerna än själva klassen då jag suger på det. Men, idag lyckades jag även göra en ganska fin cupcake! och den gjorde jag själv utan några jävla instruktioner.... slöseri med pengar?? aja. Sedan åkte vi ner till stan och åt på potbelly med Sarah och Clem. Sen träffade vi Linnea som jag hängde med i torsdags. Sarah frågade om alkohol, vilket är lite oförskämt första gången man träffar en person.
  • Sen så åkte jag hem och laddade om för Christins födelsedag. Jag, en south african girl Nikki och Chriss gick först till en typisk American diner.Vi började med en varsin milkshake haha! Jag tog kanel-milkshake. Mums!

Nu kommer en lång historia om Fake ID i USA. Haha!

  • Jo, som ni många vet så är åldersgränsen här för att gå ut 21. Och alla under 21 här i USA har fake ID. Grejen är den att om de kommer på en här trodde jag att man typ kunde få fängelse, men eftersom typ alla har det och att det är så vanligt, så gör vakterna ingen stor grej av det, de säger bara att "du har ett fake - id, tyvärr så kan jag inte släppa in dig", typ. Aja, jag som 3andra tjejer hade gjort mitt på Fedex-affären där alla kopieringsmaskiner och allt finns att "hyra." Jag kan ärligt säga att jag gjorde det fulaste fake-ID någonsin, och det som jag är meeer förvånad över är att de släppte in mig på klubben ändå. Vem som helst kan ju lätt se att det är ett fake. Dessutom står det att jag är tysk och kommer från "landet" Ostfriesland, vilket typ är en province/något i norra tyskland. Haha, antingen såg han/de (eftersom vi var inne på två klubbar) att det var fake men att de inte brydde sig, eller så tror de att det finns ett land som Ostfriesland. Amerikaner och deras koll på andra länder är ju förbluffande...  
  • Aja, moving on. När vi kom in på första baren (med ett dansgolv) såg vi hur galna amerikaner är med alkohol, men det var kul och vi stod och dansade med alla fulla fula, som snygga, amerikaner. På andra stället blev Christin stoppad pga de såg att hon hade ett fake id. Men han var snäll och släppte in henne ändå pga hennes födelsedag. På ovanvåningen hade de en spelhall och jag och en tjej Melissa spelade basket. Sen nere igen, såg jag och Christin två snygga Amerikanska fotbolls-killar. Vi gick, diskreta, två varv runt baren för att de skulle märka oss, men .... haha tror nog inte det. Det var för mycket inne i matchen som visades på storbildsteven. Sen tog vi taxi hem.

Dag 76 - Ännu en svensk!

2013-10-18 | 23:59:00
 
  • Idag hängde jag med Gabriella, en svensk tjej som bor 10min från mig, hon har bott här i ett år och är inne på sitt andra år som aupair! tufft gjort att våga stanna ett till år, skulle aldrik klara att vara utan er därhemma så länge! haha! 
 
  • Vi gick runt i olika affärer och hade det mys på kvällen med Starbucks! Tack för en trevlig dag, mycket svenska i hjärnan nu, hur ska detta gå?? haha!

Dag 75 - Nya svenskan!

2013-10-18 | 06:55:00
 
  • Idag var det lite tungt med att Charlotte inte lyssnade på något av det jag sa. Det som är det kluriga med henne är att: När hon gör något dåligt - tex trasslar till sitt hår, så säger jag åt henne att inte göra om det. Hon svarar "okej, jag skall inte göra det", och sen går det kanske 30sekunder innan hon gör det igen. Då säger jag till igen och hon svarar samma "Okej jag ska inte göra det igen." Jag fortsätter med att säga "VARFÖR är det inte bra att göra det du gör", och hon svarar ett bra svar "för att det skadar håret och det kan gå av så att jag kan bli flintis." Och då förstår jag att hon har förstått. sen. efter 1minut. gör hon det ytterligare en gång till. Jag blir arg på henne. Hon gnäller tillbaka. Jag säger åt henne att om hon inte slutar gnälla så får hon en sånhär amerikansk "Time out". Sitta på trappan i hallen och fundera över vad hon har gjort fel. Hon grinar/gnäller ännu mer. jag bär henne dit och hon gnäller ännu mer. Hon sitter där i kanske 2-3min. sen blir det tyst. Jag frågar henne om hon är "klar", och sen tar jag henne i min famn, och kramar henne, sen försöker jag få henne själv att förstå varför hon fick en time out vilket är jätteviktigt. Sen efter några sek med lite josse-humor är hon jätteglad igen. Såhär brukar vissa dagar se ut (även om hon snurrar på håret betydligt mer än en gång per dag). 
 
  • På kvällen åkte jag till en ny SVENSK tjej -Linnea som bor 15min bort med bil. Det är rätt najs, eftersom man ibland dör här om man inte får träffa sitt svenska folk haha! Jag hämtade upp henne och vi åkte hem till mig, parkerade bilen och gick till homeslice, en "O'Learys-aktig" bar/restaurang med skidstuga-feeling. Mysigt, men högljutt pga pågående fotboll och baseball match. Vi hade det jättemysigt och pratade om alltifrån Sve och gymnasiet till USA och barn och framtiden och allt som hör till. Sen efter att Josefin "Grym på kartan" Agnekrans har tappat bort oss, satte vi oss i en taxi som körde oss till Yogurtland där Christin väntade på oss. Sen satt vi där och myste. mös? myste? skumt ord. aja, sen körde jag hem henne igen. Det var så kul och när vi pratade så kändes det som om att vi hade känt varandra i 100år, skojar inte. Älskar när man bara klickar med folk. Tack för en härlig kväll Linnea!

Dag 72 - Columbus Day

2013-10-14 | 23:59:00
 
Lincoln park Zoo med barnen och Clemence. bilder kommer snart. 
 
 

Dag 70 - Six Flags!

2013-10-12 | 23:59:00
 
Såhär såg min lördag ut. 
  • 07:00 Vaknade jag upp. 07:45 tog jag tåget till Southport med fransyskorna där Kath och Dan bor. Tsm åkte vi med bil till Colleget och cake decorating class. Alltså, jag hatar denna klass! vistt, att dekorera är kul, men hatar läraren och hatar att man måste bet. för att köpa småsaker till varje lektion. De sa i bärjan när man skrev upp sig och bet. 150$, att allt material skulle ingå, men nej då. Icke sa nicke. Bläääääääääääää!  Och sättet som den dumma läraren säger det på "denna lilla grej kostar BARA 3$, denna grej kostar BARA 5$, denna grej kostar BARA 7$.... Några BARA till så har man ju en hel bakaffär. Suck - moving on. 10:45 åkte vi och åt på Mcdonalds (typ andra gången för mig här i USA, sjukt men man är inte sugen på donken här). Sen hämtade vi upp två andra aupairer Jess och Helen på vägen och började rulla mot SIX FLAGS!
  • Six flags är Illinois stora nöjespark, lite större än Liseberg men har sjukt mycket fler roller coasters som är helt sjuka! haha! Det började störtregna när vi kom dit, men vi hade kört så länge för att backa ur. Så YOLO! Som tur var slutad edet efter ett tag. Synd bara att man spenderade 8$ på en regnponcho. Det roliga med detta gäng var att typ 50% av alla tjejerna hade inte ens åkt någon berg-och-dalbana förut. Så vi började med frittfall (typ40-50m)  och sen några lite enklare och fjuttiga roller coasters som Viper. (typ Balder).
 
 
 
  • Sen så splittade vi 7 tjejer på oss eftersom alla ville åka olika grejer. Oh boy om att jag aldrig mer kommer att klaga på åk-aktraktionsköerna på Liseberg och Gröna Lund. Här på Six Flags hinner du verkligen inte ens med hälften av dom pga köerna, så du måste välja vilka du vill åka. Vi åkte lite roliga saker och sen när vi stod i kö mötte vi en mörkhyad tjej som såg ut att vara kanske 25....
  • Hon var 17år. Vårt samtal började med att Dan (räddast av alla) ville fråga någon som jobbade vid berg-och-dalbanan Twister hur läskig den var. Och som alla andra frågaar, så frågade även 17åringen vart vi alla kom ifrån (pga accenterna). Vi började berätta om att vi jobbade som aupairer och att vi tog hand om barn. Då sa tjejen att vi var galna (skrattade lite) och berättade att hon själv hade en 2åring där hemma. Detta var innan vi visste hur gammal hon var. Och efter att hon hade berättat det så stod vi alla bara och gapade. Hon fortsatte berätta om hur tufft det var att gå på High school, att ha drömmar osv när man har ett barn. Men hon tackade gud för sin mamma och hatade att pappan inte ville ta sin faderroll på allvar. Efter ett kort samtal, som verkade så långt och brutalt, men ändå så lärorikt, gick vi på berg-och-dalbanan, samtidigt som vi försökte sjunka in det vi precis hade fått höra, och samtidigt som vi försökte ha kul på Whizzer.
  • Efteråt åt vi världens grisigaste och äckligaste (hur den såg ut) pizza slice. Welcome to America! Och det var sjukt brutalt dyrt eftersom det var inne på själva parken. Det jag inte har berättat är att det var Halloween-tema i hela parken. OMMM amerikanerna går in för halloween??? Svar Ja. Det var så häftigt med alla skelett, blod, smoke och saker överallt. Och när det började bli mörkt, började flera monster, zombies, mumier, skelett osv. komma ut på gatorna i parken och följa efter oss besökare, och skrämma oss! Vissa kunde även dyka upp bredvid dig i berg-och.dalbanan. Så läskigt sminkade dessa människor var asså! Några tjejer var utklädda till gamla hovdamer från Frankrike på 1700talet, och deras ögon hade inga ögonvitor och shit vad läskiga dom var när de bara poppade upp bredvis din axel! Jag erkänner att jag var sjukt rädd i början. Men när folk började ta foto ståendes bredvid dom så fattade min hjärna snart att det bara var vanliga människor... men det var ändå så kul och coolt!
http://frightfest.sixflags.com/greatamerica/
  • Det enda tråkiga med denna dag var att man ibland fick vänta mer än en timme på att få åka grejerna. Den som dock var mest värd att vänta på var Batman. Oj så cool och kul den var! Det var bara jag och Kath som vågade åka den, så de andra åkte något annat. Det coola med Batman när vi åkte den var att det var mörkt ute, så man såg inte om det kom loopar eller vad som skulle hände, vilket gjorde åkturen extra rolig! Sen efter den köpte jag en onödig souvernir och vi började gå mot utgången. Härlig dag!
 
Kommer nog sova gott inatt, Ciao!
 
 
 
 

DAG 69 - Lite nedstämd sådär.

2013-10-11 | 23:59:00
  • Ikväll, fredag, hade jag och mamman vår första "fajt". Ja, fajt och fajt, vi förstod inte varandra. Och klart att detta kan hända när man själv kommer ifrån en mysig liten, LITEN ort i Sverige och hon som har varit i toppen i USA hela sitt liv. Det handlade om småsaker som att hon glömmer sin mobil/aldrig kollar den, till att jag inte kunde lämna Alec hos sin kompis där han blev bjuden på mat och att stanna kvar och leka. osv. osv. Jag och mamman jobbar ju tillsammans eftersom hon är hemma-mamma. Ibland är det jättebra för hon är snäll och vi har det roligt ihop. Men ibland behöver man ett break - för svårt är det att bo på sin arbetsplats, kan riktigt inte komma ifrån jobbet. Fråga varenda aupair. Som tur är hade jag Frida som svarade i telefonen <3 skönt att prata svenska med henne när man är "nere".
  • Jag har alltid (eller iaf dessa 2månader) sagt till mig själv: "Bra Josefin, detta klarar du galant. Alla där hemma verkar tro att detta är piece of cake och att barnen är så snälla och söta hela tiden. Och att jag inte alls har någon hemlängtan, för det har jag aldrig haft förut och kommer aldrig att ha." Men, som Brasse i Fem myror är fler än fyra elefanter säger: "Det är fel, fel, fel, fel, fel." Idag kände jag verkligen något inuti mig växa, det var gråten och hemlängtan, även fast jag inte riktigt visste varför eller så. Det bara kom. Jag känner verkligen hur mycket jag kommer växa detta år. Även om jag verkar mogen och grymt bra på att ta hand om barn (vilket jag är också mohaha), så är jag fortfarande bara ett barn själv som ibland behöver någon som stöttar mig - eller en kram från mamma och pappa som säger att allt kommer gå bra. Saknar er där hemma. <3
  • Idag strulade allt, så det slutade med att jag och Charlotte som hade ledigt gick till OZ park och lekte lite, sen gick vi till Starbucks och åt och sen till Frozen yogurt haha! Bortskämd-dagen var här! jaja. Söt är hon. Sen gick vi hem och sov lite. Sen badade jag henne och sen åkte hon till ett kalas med mamman och jag hängde med Alec utomhus. Sen på kvällen träffade jag fransyskorna på Froyo.  Kilorna bara rasar,,... jag menar ökar.
 
Bada bada.
 
Älskar att vara under vattnet. Som jag.
 
Alec.
 
Playing American Football in the park.
 
Jump.
 
 

Dag 68 - Day at the farm.

2013-10-10 | 23:59:00
 
  • Idag följde jag med mamman och Char till en farm dit alla i hennes klass åkte med sona föräldrar. Ja, farm och farm, grisar såg jag.... Det var mest ett nljes/turistfält. Men det var mysigt, och vi åkte liten gullig åktur med hörskrinda genom majsfält. Det var jättevarmt och så klart hade jag mina trånga jeans på mig och jag kunde inte slappna av så mycket. Så jag kunde inte riktigt njuta -- men men, Char hade roligt iallafall, tsm med sin bästis Paloma.
  • En pappa i Char's klass är en känd baseball-spelare i Chicago Cubs, vilket är lite coolt att veta, speciellt när man satt bredvid honom på höskrindan hehe. Sen på slutet av dagen fick vi välja en pumpa som vi skulle få ta hem... hihi börjar närma sig Halloween! På kvällen mötte jag Christin (Tyskland) och en annan tjej, kommer inte ihåg hennes namn, och hennes "efterträdare" i familjen eftersom denna person som jag inte kommer ihåg namnet på skulle åka hem i skutet av denna vecka. Så vi satt på Yogurtland och firade hennes sista dagar lite. 
 
Halloween/Höst på ingång.
 
Varsin pumpa.
 
Smile to the camera.
 
Maaaajs.
 
Rolig åktur genom majsfältet.
 
Läskig åktur genom Majsfältet.
 
Tjoho!
 
Tjoho!
 
Klappa hästen.
 
"Vad du är söt, min kära lilla ponny Vad du är snäll min kära lilla häst"
(Gissar att ni redan har låten på huvudet. Mohaha, Josefin gör det igen)
 
Finaste tjejen min.
 
 

DAG 64 - Hangin with ma homie / Song of the day.

2013-10-06 | 23:59:00
 
  • Idag åkte jag till Winnetka och Lisa. Hon hämtade upp mig på stationen och så fort jag satte mig i bilen så började vi prata och prata och prata. Åh, älskar dig Lisa! Man kan vara sig själv med dig, så grymt härligt! Vi åkte till hennes mysiga utomhus mall. Trevligt hade vi! Och som vanligt körde vi lunchen på potbelly. När vi satt där så tog jag fram två (försenade) födelsedagspresenter till henne. Jag köpte ett skogsgrönt OPI-nagellack och en pocketversion av Justin Biebers parfym - som hon älskade. Kul kul, alltid härligt när folk uppskattar det man köper. Jag är en sån som hellre ger än får. Fast det jag köpte till mig själv var ögonskugga på Forever 21 och ett grymt fint iphone-skal från Francesca's till min ynkliga,spräckta 4:a. Finare blev den...
  • SHIT POMMESFRITES - upptäckten som förstörde kvällen. Jag kom på att jag även skulle jobba denna kväll. Skyndade mig hem med tåget och kom i tid, phjew. Men lite irriterad blir jag på föräldrarna som säger "du ska jobba kväll". Kväll? När är kväll? 5? 7? 9?. Igår var det 7, och jag hade typ räknat med det, när jag nu kom ihåg att jag skulle jobba. Men när jag ringde mamman (och hon svarade!!!!!) så blev hon stressad när jag sa att jag skulle komma hem runt 6. Men hur kunde jag veta vilken tid som gällde när de inte har sagt något? aja. Shit happens. Denna kväll har spenderats mest framför datorn och kollat Youtube och lyssnat på otroliga låtar av grymmaste Florence & The Machine! 
  • Florence är så otroligt begåvad och egen, grym och har den mest personliga rösten på denna jord. Florence sjunger så vackert så att man bara smäller av när man hör henne - Live som inspelat. Om ni inte har lyssnat på henne så kommer hennes överlägset bästa låt här under. Hon gör grymt vackra videos också. Känslan man får av att titta på hennes video samt höra sången är bara för vackert. Så höj volymen och basen till högsta, stäng in er i ett mysigt rum och bara njut. This is Art, This is music, This is - Song of the day!
 
Florence & The Machine - Never Let Me Go
 
 
 

Dag 63 - H&M à la Chicago.

2013-10-05 | 23:59:00
 
  • Idag vaknade jag sent, och eftersom det är lördag idag så betyder det att det inte var bra alls, för jag har nämligen college på lördagsmorgnar. ops. Jaja, de mördar ju inte folk bara för de missar en lektion... eller?
  •  Sen mötte jag upp med Dannicka och Kath (ma southafrikaaans) och tsm åkte vi in och hade mysigt downtown. Vi shoppade lite här och var, jag shoppade mest på H&M, haha. Är man svensk så är man. Tjejerna är jättetrevliga, och även fast Dannicka är 23 så märks det inte alls. Det är en grej som är härligt med aupairer, du hittar alltid vänner oavsett vilken ålder osv. 
  • Sen på kvällen skulle föräldrarna på teater så jag jobbade. Eller ja, jobbade och jobbade. Jag sa godnatt till barnen runt 8, sen hade jag mys för mig själv med Chicagos egna, underbara, kladdiga cheese popcorn. Jag tittade först klart på en BRUTALT bra criminal miniserie från England. Broadchurch, något man måste se innan man dör. haha! nej men ärligt, jag brukar inte gilla kriminalserier så mycket, men denna var annorlunda, så mäktig och grym men samtidigt så bra att jag grät i slutet. Bra att man satt ensam. Sen tog jag lite bilder på det nyinköpta materialet, sedan tittade jag även lite på Förnuft & Känsla av Jane Austen. (Eg, kanske det inte är så kul för er att veta vilka filmer osv jag tittade på, men jag skriver allt som jag kommer på då jag i slutet av detta år vill titta tillbaka på allt som hänt mig osv).
 
Nytt: tröja, skjorta, läppstift, hatt, armband och sockor. Photoshoot på slutet (hehe).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DAG 61 - Grey Grey Day.

2013-10-04 | 09:37:13
 
  • Denna dag var sådär. Skulle vara ledig till 17 (idag för att jag ska jobba mycket i helgen) men det regnade ute så jag stannade hemma. Att stanna hemma när man bor på jobbet är ingen bra idé. Först var vår galna städtant här (VARJE måndag och torsdag). Hon är typ från Östeuropa och är ärligt talat skitläskig. Alla försöker lämna huset när hon kommer. Men jag kände mig inte så bra så jag var som sagt hemma. Inge bra Josefin. Tillslut tog jag mig ut ur huset, phjew.
  • Som jag talat om så har jag signat upp för ett gym som är rätt ok men de är inte min slags träning där. Och alla som tränar där är för fina och hemmamammor som bara snackar gossip hela tiden. Så idag var jag och kollade på ett annat gym där många university students tränar. Meeeen,.... istället för 65 dollar i månaden är det 90... inge bra för en aupair. Men vill ju så gärna.
  • Sen var jag hemma ett tag tills mamman kom hem med Charlotte. Och mamman sa "kan du vakta henne lite medan jag försvinner i några minuter"?. Och jag sa okej eftersom jag ändå inte gjorde något. Men jag var trött, hade ont i magen om ni tjejer fattar what im talking about, och hon var borta i en timme. Detta var första gången jag har blivit irriterad på henne.
  • Sen blev det ännu värre då hon på kvällen skulle gå på en skolgrej för ungarna och sa "jag kommer tillbaka snart om en timme eller så...". "vad bra" tänkte jag då jag kunde planera en kväll med mina vänner, men nej. Det gick 1h, 2hrs, 3hrs. Ingen hostmum. Tillslut gav jag upp efter att ha försökt ringa henne i 100år. Tillslut kommer hon hem - utan mobil som hon haft hemma hela tiden, lite berusad och glad. Hon är så snäll när hon försökte säga förlåt osv när jag själv sa att jag hade väntat på att få gå ut. Men men. Det är inte ofta mamman umgås med vänner så jag låter henne gå, för den här gången. Ja, jag hann äta glass.
  •  Senare på kvällen pratade jag med Pao i los angeles, så himla kul att prata med henne - saknat henne så. Är det någon mer än jag som märker att hennes riktiga skånska har kommit tillbaka? haha. 
 
Kollat Blues Brother idag. Blir så glad av dessa två ironiska grabbar.

DAG 60 - Off in Damen

2013-10-02 | 23:59:00
 
  • Hallå där! Idag, onsdag, var jag ledig då jag skulle jobba mycket i helgen. Och som aupair får man jobba max 45h/veckan, dock blir det betydligt mer för mig denna vecka. Anyway, (Jobbiga var att mamman var hos doktorn betydligt längre än vad hon räknade med, så det blev inte riktigt en hel dag off, men yeye). Idag åkte jag till området Damen där Joe bor. Jag hade Sarah med mig och vi satt och åt vi tre på en italiensk restaurang. Det är så roligt att vara med Joe. Han har samma humor som jag, vilket är rätt sjukt, för ingen har samma sjuka humor som jag haha! så det är lite kul. 
  • Sen gick vi och hämtade hans små pojkar på skolan och gick hem och hängde lite med dom. Kan nog med överflöd säga att det är mycket trevligt att se på när killar/män whatever, tar hand om barn. Sen åkte jag och Sarah hem -- eller vad var det vi gjorde?. Nej juste, vi åkte och hämtade Cleménce för att sedan åka till vårt shoppingområde här hemma. Vi gick i minst en timme på Forever 21, men de har ju så bra och billiga saker där så varför inte? Sen gick vi till lite andra affärer också och sen så släppte vi av Cleménce för att sedan bege oss mot en mysig kväll på Starbucks. Men båda var jättekissnödiga och de stängde typ jättetidigt (halv 9 för att vara exakt), så vi hade mys i bilen istället. Det jag gillar med mina aupair-vänner, och vad som är riktigt coolt, är att man kan få höra historier om hur man lever i ett annat land, hur likt det är ens egna liv på vissa punkter, och även hur stora skillnader det kan vara.
 
 
Smile.
 
Lovely.
 
Hallå där.
 
Hej hej.
 
Smile.
 
Joe the Hunter
 
T-Rex Team

Song of the day

2013-10-01 | 23:59:00
 
Lorde - Royals
 

RSS 2.0