DAG 56 - Chilldag Downtown.

2013-09-29 | 23:59:00
 
  • Idag bestämde jag mig för att bara ta ett tåg och dra ner till stan - utan några planer. Det slutade med att jag mötte värsta stora aupairgänget (mina gamla vänner och nya vänner). Vi gick till Cheesecake Factory, oj så gott det är! Vad kul vi har tillsammans. Är rätt glad just nu! haha! Sen stack alla och jag ville inte gå, så jag och Joe stannade kvar och hade trevligt. Vi väntade på en mexican girl som kände Joe som ville komma ifrån sitt jobb en stund och vi gick ... till cheesecake factory. haha! Jag och Joe delade på en sallad. Han är så söt haha, och hollister modell. Ops.
 
YEAH
 
Haha alla bra utom Joe, som jobbar som modell. Not good Joe.
 
Glad idag.
 
Min.
 
Joe stjäl allas rester haha!
 
Cleménce and Sarah.
 
Andrej och sin lilla sallad.
 
Haha. Boys boys boys.
 
 
 

DAG 55 - Besök från Sverige.

2013-09-28 | 23:59:00
 
  • Denna dag var så lyckad. Den började med att vi hade kul på cake decorating class - men hatar läraren, hon säger varje gång att vi ska köpa mer och mer grejer. Börjar bli dyrt det här. jaja. Idag skulle komma att bli en utav de bättre dagarna i Chicago. Linns mamma Maria skulle titta förbi Chicago på väg hem från business trip.
  • Jag mötte henne i staden och oboy om det var skönt! kändes så konstigt och kändes samtidigt så skönt! Vi gick runt och tittade på allt och pratade en massa om allt. Så härligt! hon är som en extra mamma till mig. (Tack för lånet Linn haha). Vi var på Starbucks två gånger och den andra gången var så rolig då vi diggade hårt till musiken när vi stod i kassan och tjejen bakom disken (african american) tyckte att vi (två blonda tjejer) var så roliga: "You made my day" sa hon haha. Det var så härligt :) Allt var perfekt, och vädret var på topp. Säkert 32 i solen! Maria hade med sig marabou (mums) och kläder som min mamma hade slängt ihop, tack mamma. Och tack Maria för denna otroligt fantastiska dag.
 
 
Maria is in town.
 
Maria.
 
Hej.
 
Vackra Maria.
 
Hänger med polisen. Cooling.
 
4:e bröllopet för dagen. (Bröllop överallt).
 
Navy Pier. 
 
Navy Pier.
 
Maria + Chicago Skyline.
 
Drogad men glad Josefin. (not really, ser bara ut så).
 
MEn jag vill ju. (Blått vatten in my heart).
 
Navy pier.
 
Utsikt över Chicago.
 
Peace.
 
Water Tower, Michigan Ave och Maria.
 
Nämen, hänger hon med poliser nu igen?
 
Svensk stolthet. (Gud vad jag har längtat).
 
Tack igen för att du kom och hälsade på mig Maria! 
 

DAG 54 - Lisas Födelsedag.

2013-09-28 | 00:59:00
 
  • Nej, för det är ingen vanlig dag för det är Lisas (21) födelsedag, hurra hurra hurra! Och när man fyller 21 år i USA är det glada tider. (Kan gå ut haha). Blev bjuden på god lunch tillsammans med Lisa, hennes svebesök (syster och systerdotter) och en annan svensk aupair Felicia från Skåne som verkade vara jättesnäll. Gud så mysigt vi hade det! Tack för att jag fick komma Lisa, och Grattis igen! <3
 
Grattis till denna skönhet.
 
Äkta svensk sallad med jordgubbar haha.
 
Alltså, så fin.
 
Svennelunch.
 
Nyvunna vännen Felicia.
 
Efterrätt med jordgubbar och Marabou.
 
Glad tjej, hej.
 
 
 
 

Song of the day

2013-09-25 | 23:59:00
 Birdy - Help the people
 
 

DAG 49 - Aupairkväll.

2013-09-22 | 23:59:00
 
  • När Frida hade åkt hem så åkta jag till South Port med Cleménce och träffade andra aupairer, gamla som nya. Vi va på en sportsbar - inte långt ifrån Chicago Cubs baseball-arena. Det var mysigt och alla beställde alkohol utan att servitörerna kollade ID. (inte många aupairer över 21år inte.) Haha.
 
Dannicka (South Africa) Caroline och Sarah (France) och Kathryn (South Africa).
 
Denna bild tog jag utan att ens kolla. Du kan kalla mig Proffs, Josefin Proffs.
 
Hehe.
 
Joe och Cleménce.
 
 

DAG 47/48/49 - Swedish Weekend.

2013-09-22 | 20:00:00
 
  • Idag var det en spännande dag för att frida som jag mötte på orientation skulle komma från Michigan (4h med buss) och bo hos mig till söndagen. Om ni vill ha den engelska versionen av vår helg (ni läsare: -"ja, varför inte?") så gå till Fridas blogg -  http://fridakrokstrom.blogspot.se/ . Väldigt bra skrivet! :) Kunde inte ha skrivit det bättre själv, men ska väl försöka mig på, svenska versionen här!.
  • Fredag kl 10:45 kom jag till Union station för att frida skulle komma med buss från ;ichigan för att hälsa på mig. Med väntan och nervositeten  i hög grad, ringde jag Frida för att se om hon hade kommit rätt. Plötsligt ser jag en blond svenne stå några meter bortfrån mig som stod och pratade i telefon, det var FRIDA! som pratade med MIG! haha, var så skönt att se ett bekant, "svenskt" ansikte. (not racist haha) Jag tog henne till det mycket omtalade matstället Potbelly där vi pratade och hade mysigt. Sen, eftersom jag inte är så hemmastadgad än så visste vi inte riktigt vart vi skulle gå, så vi gick bara runt och tog kort lite här var, det var så mysigt att inte ha några planer, eller destinationer att hinna till. Ibland är det bara skönt att gå dit näsan pekar så att säga ;) ni borde prova det någon gång. tex, bestäm er bara för att åka någonstans utan några planer, det är så härligt! Sen kom vi hem till mig och Frida träffade min familj som hon gillade (mohaha, älskar min familj), Vi bytta om och tog en långpromenad ner till Lincoln park Zoo som är ett stort Zoo med en massa djur som är gratis, så vi tog kort på kort på kort (älskar att frida är min fotokompis! alla ni andra därhemma bara: "Nej, är det josefin som är framme med kameran nu igen?"... haha. Sen gick vi hem och bytte om för en kväll ute med mina aupairvänner här i Chicago. Det var rätt trevligt, inte jäääättttekul men det var okej.
  • Lördag kl 7 ringde min väckarklocka då jag måste fixa mig och ta mig till mitt college. Frida stannade i sängen och hade sedan (enligt henne) en mysig morgon/pratstund med min värdmamma. När jag var klar med lektionen tog jag mig in till city där Frida var. Vi gick in i några affärer och mest chillade tills Lisa kom hon med! Det känns verkligen att vi tre trivs med varandra. Vi kan prata om allt!, och det gjorde vi också! Det är skönt att man kan ha en sån relation efter att bara ha känt varandra sen 5 augusti. Sen tog vi med Frida till Millenium Park där "The bean" finns etc. Sen efter det var Lisa tvungen att åka hem, så jag och Frida stannade och åt middag på.... VAPIANO! Det roliga är att det ser exakt ut som hemma, så det var mysigt att känna sig som hemma. Sen åkte vi hem och lade oss ;)
  • Söndagsmorgonen var långsam och härlig, vi blev klara för att lämna huset runt 12 för att bege oss downtown en sista gång innan det var dax för Frida att åka hem. Det finns en massa höga byggnader i Chicago och högst upp i en utav de byggnaderna kan man gå ut på ett glasgolv mitt i luften ut från byggnaden så att det känns som man nästan svävar i luften. Tyvärr var det nästan 2h väntetid (suck) så då visade jag Frida Navy Pier istället. Vi stannade och åt en stor härlig glass från häagen dazs och satt och pratade. Alltså, en sån lyx att prata svenska i detta amerikanstalande land!.
 
Sen var det dax att ta farväl av min finfina vän! Detta var en utav de bästa helgerna i USA, kan jag tala om!
 
Här kommer det bilder så det räcker och blir över. 
 
 
Första gången i Chicago för denna underbara tjej.
 
Vackert foto.
 
Fina Frida framför Chicago-skylten.
 
Timon. Timon everywhere.
 
In the Lion House.
 
Haha, gud vad jag skrattade.
 
Så coolt foto Frida tog av denne. Gorillan är lätt det coolaste djuret. Tarzan <3
 
Jag och bästa Frida framför Chicago Skyline.
 
Jag och älskade Lisa.
 
Tummen upp. Always. Alla dessa bilder var ifrån Fridas kamera. Så fina!
Nu kommer mina.
 
Världens största kamera.
 
Born in the U.S.A
 
Go ahead and juump...
 
Vackra människa.
 
Vattenfall.
 
Peace.
 
Hallå.
 
Låååång tunga.
 
Timon.
 
Tar kort - These moments. 
 
Fina frida.
 
Noshörning.
 
In the jungle the lions sleeps tonight...
 
Gäsp.
 
Gäsp.
 
Kräldjur är inte så fina. Men fascinerad är jag.
 
Jag är en krokodil som körde runt, i en bil...
 
Vit gullig räv.
 
Om Dumbledore var en apa.
 
Släpp ut mig!
 
Så nöjd över denna bild. Skönhetssömn för en apa.
 
<3
 
One of these moments.
 
Dorothy and Toto i Oz Park nära mitt hus.
 
Finn ett fel. (hej jag är 19 och kan inte alfabetet.)
 
Dekorera, dekorera.
 
Här ska det dekoreras.
 
Nyvunnna vännen Dannica från South afrikaaaa.
 
Franska Cleménce
 
Jag och franska Sarah.
 
Vackra stad.
 
Hejsan Svejsan i Lingonskogen!
 
Svenne-weekend på allvar. 
 
Fina frida.
 
Fridis.
 
Hello.
 
Jag.
 
Bästa Frida <3
 
Haha.
 
Alltså. Denna tjej på bild <3
 
Tre finfina svennetjejer.
 
Love you.
 
Buildings in Chicago.
 
Buildings in Chicago.
 
Michigan AVE.
 
Kul när tre svenska tjejer hittar SVENSK TVÅL på Urban outfitters.
 
Vapianokväll.
 
Fridas första...
 
Gott att välja till yogurten.
 
Mitt andra hem.
 
Båttur i Chicago River.
 
Blues brothers style. Eller va tycks?.....
 
Blues Brothers. (Se den nu) Sweet home Chicago.
 
 
One of the buildings.
 
<3
 
<3
 
Smile i nya tröjan. (Amr. Football team - BEARS).
 
Swäg.
 
Bästa du.
 
Hellu.
 
Navy Pier.
 
Sne i Chicago.
 
Fint leende.
 
 Bästa helgen på länge, tack för den Frida. Och Lisa såklart.
 

DAG 44 - Hattar överallt.

2013-09-17 | 23:59:00
 
  • Dagen har rullat på bra, dock lite mycket gnäll, aja. Idag var det första gången jag åkte själv med Charlotte till skolan. JAG HITTADE DIT, och HEM (olika vägar) yeeeha! jag som suger på orientering och hitta och norr/söder osv. Så himla glad. Sen hemma med Charlotte igen. Jag älskar lära henne svenska ord. Speciellt svåra ord som hon inte kan säga som "Älskar" och "pannkakor". Hämtade Alec 3:30 och spelade lite amerikansk fotboll med honom. Hans ögon är to die for, kommer att bli en riktig stilig hjärtekrossare tror jag. På kvällen åt jag och hostmum jättegod kyckling med broccoli, potatis och sallad, hon är så bra på att göra mat! 
  • De har en massa hattar på väggen här. Klart man kör en hatt-photo-session. Och ja, det var det.
IDAG FYLLER EN AV MINA ÄLSKLINGSTJEJER 6ÅR, GRATTIS JOHANNA <3
 
 
Och så var det ju hattarna...,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DAG 43 - Piece of Cake.

2013-09-16 | 23:59:00
 
  • Idag tog jag bilen tsm med Clemence och åkte till ett college och skrev in oss på en "Cake Decorating" class. Det gick väldigt fort och enkelt. Like a piece of cake. Så spännande. 139$ för typ 10ggr?. Väldigt bra, och kul hoppas jag! Första lektionen är nu på lördag. 
 
  • På kvällen åt jag på Homeslice där jag och frenchi (French girl Clemence haaha) hade suttit på söndagen. Denna gång var franska Sarah med oss. Hon kände jag igen från Orientation i NYC, så vi kom alltså till USA samtidigt, kul! Jag åt en jättegod inbakad pizza nyttig grej, och pratade med tjejerna. Det var mysigt! Gillar detta ställe.
 
 
 
 
 
 
 
Spännande. Undrar hur bra jag kommer bli. Min syster är grym på detta. (Bild från google).
 
Söt bild från Google.

DAG 42 - Bonjour France!

2013-09-15 | 23:59:00
  • På morgonen innan jag åkte hem från Lisa, bokade vi biljetter till Jay-Z i januari, spännande. Även om jag typ kan lyssna till all musik, har jag aldrig varit ett riktigt stort fan av Hiphop, bara gillat de stora som just JayZ, Macklemore, Eminem osv. However, detta kommer bli riktigt coolt! Diggar min mix av konserter hittills i år: One Direction, Bruce Springsteen och snart Jay-Z.... a men det här kommer gå bra. Jag gillar ju Jay-Z så varför inte? 
  • Sen åkte hem från Lisa runt 1-tiden. Kl 2 fick jag ett mail från en fransk aupair som bodde nära mig och frågade om jag ville träffas. Såklart jag ville det. Älskar när man ska träffa en människa för första gången och har en massa föreställningar om hur den ska prata/se ut osv. och så är den personen aldrig som man tänkt sig. Jag hade ganska "negativa" tankar om hur hon skulle se ut, prata osv, vet ej varför, men när jag såg henne så blev jag bara glad! :) världens trevligaste och riktig rolig att prata med, vi pratade om allt och hon var grym på engelska (för att vara från frankrike). Vi satt och pratade på Frozen yogurt - som jag för övrigt kan se från mitt fönster här hemma (föör nära, inte bra).
  • Sen gick jag hem, åt och hjälpte mamman att natta barnen. Jag vet att jag inte behöver göra det för att jag inte jobbar, men de är mysiga och jag märker hur frustrerad mamman kan bli på barnen ibland som inte lyssnar så himla bra (barn är ju barn), så jag hoppar in och hjälper henne ibland. Och, jag hjälper inte bara för mammans skull, jag älskar att läsa böcker för Charlotte och min engelska är som bäst när jag läser för henne. Vi läser nästan alltid samma bok: "Madeleine", en bok där texten rimmar och handlar om en liten tjejs dagar på ett internat med andra flickor. (vet ej varför, men hon vill läsa den varje kväll). I torsdags improviserade jag en story om ett spöke som inte hade några vänner (fråga mig inte varför men den var iaf lärorik. mohaha och jag var grym på min improviserade engelska och fantasi, borde skriva barnböcker eller något sånt).
  • Sedan efter så gick jag ut igen och träffade franska tjejen igen, hon var cool. Vi gick till en sportsbar Homeslice, riktig mysig, och drack non-alcoholic ginger beer, gott! smakade konstigt nog inte alls som beer. A men i alla fall, hon är så skön, Clémence - äkta franskt namn! Denna vecka kan beskrivas med ett ord. Grym!
 
 
 
Jag vet. Så söt.
 
Chicago Bears-anda i Staden.
 
Bra vecka, hej!
 
Min nya franska vän. / My beautiful french friend.
 
 
 
 

DAG 41- Svenne Deluxe.

2013-09-14 | 23:59:00
 
  • Idag träffade jag Lisa. vi åkte in till Chicago downtown och shoppade. De bästa med ZARA-butikerna här är att de typ är tomma på människor, ZARA är inte lika populärt här som hemma så alla storlekar osv finns här! köpte ett par härliga militärgröna byxor. På Forever 21 köpte jag haha militärmjukis och en härlig poncholiknande tröja, förbereder mig inför mys-hösten :) Sen, förstår ni, åt vi på vårt favvoställe - Potbelly, som gör de godaste sandwicharna. Tidigare idag såg vi en "söt" tjock gubbe som satt och skrev en skylt på gatan, "Hi my name is Willy and I'm truelly homeless." Det jag och Lisa inte gillar alls med Chicago är att de finns så mycket hemlösa personer och tiggare här, så hemskt. Tror det är mycket värre att vara hemlös här än i härliga, jämnställda Sverige. Gud va vi svenskar borde vara tacksamma för ett sånt bra land vi bor i. 
  • Halv 4 åkte vi hem till henne några mil norr om Chicago. Hon bor nära det område där Kevin i julfilmen Ensam hemma blir lämnad kvar hemma av misstag. Världens bästa julklassiker. se den i jul! Stället var hur mysigt ställe som helst där, och de bodde bara 5min från "havet"/lake Michigan. Detta blåa vatten. Sen åt vi.... SVENSK TACOS! Gud vad jag har längtat, så gott! underskattat! 
  • Sen åt vi godiset Swedish Fish som är ganska poppis här, finns i alla foodstores osv. samtidigt kollade vi och hennes hostkids på tecknade Arthur, klassiker! "Jag säger hej, Hej! Vilken underbar dag det é...". Sen lade Lisa barnen och vi hade lyxkväll tittandes på The Great Gatsby, bra filmad film, jag gillar! 
  • Sen sov jag över, haha innan så skulle vi flytta en stooor fåtölj till hennes rum - Gud vad vi kämpade Haha! och med lite alkohol i kroppen var det inte det lättaste. Gud va vi skrattade! Tillslut, med en skadad vägg, fick vi den på plats. Team sweden! Tack för bästa dagen Lisa <3
 
Glad tjej i nya byxor.
 
Redo för myskväll.
 
Svenne Deluxe.
 
Skål på det.
 
Tack igen vackraste Lisa <3
 
 

DAG 40 - Going away for thanksgiving!

2013-09-13 | 23:59:00
 
Yeeeha!.
  • Hostdad har köpt flygbiljetter till Florida, tjoho! Vi ska dit på Thanksgiving. Det kommer bli jättekul! Nej vänta lite nu, shit.... Måste börja träna inför beach, winter 2013!. haha nej men seriöst nu. Jag har gått upp typ 3kg på en månad. Det jobbiga är ju att familjerna jag bott/bor hos är nyttiga (för att vara amerikaner). Vi äter fisk jätteofta, de har sina egna healthy drinks osv. Det är bara det att jag äter jättemycket. Men, kan ju inte skylla på USA för att jag älskar mat, men jag gör det ändå. Så mycket maaaaaaaaaaaaaaat!
  • Idag har jag inte gjort så mkt, har gjort svenska pannkakor till barnen (som sa att det var de godaste dom ätit, pluspoäng till Sverige), och sen lekte vi lite med min kamera och tog kort. I helgen ska jag och Lisa in till Chicago downtown och förhoppningsvis shoppa lite, sen ska jag hem till henne och hennes svenska host family och äta svensk tacos, gud va längesen jag åt taaacos! ska bli hur gott som helst.
  • Kläder. Kläder, kläder kläder..... Jag tog inte med mig så mycket kläder för alla tjatade om att jag skulle köpa galet mycket här... Nu har det gått en månad och jag har använt alla klädesplagg flera ggr. Börjar tröttna på det jag har - (det är tjejen inuti mig som talar.) Nej men gud va tråkig jag verkar, bäst att sluta skriva innan det händer något hemskt - det är ju trots allt Fredagen den 13:e. Glad fredag allihopa! Dö inte!
 
 
Hellu, en egobild.
 
I Lekrummet. 
 
Sötaste bro and Sis.
 
 

DAG 39 - Singing in the rain.

2013-09-12 | 23:59:00
 
  • Idag, torsdag, har jag gjort det vanliga. Gått upp, Hjälpt Charlotte att klä på sig samt fixa hennes hår, sen göra frukost (om inte mamman redan gjort det) och skjutsa Charlotte till skolan. När barnen var i skolan var jag och host mum och shoppade lite på ett jättebilligt klädställe - Old Navy. Köpte typ 4 klädesplagg i vitt och två fina halsband... blabblabla. A men i alla fall. Efter jag hämtat Charlotte igen från skolan 11:30 så äter vi snabbt och sen så sover hon middag, ibland gör jag det med ... okej, jag gör det ofta, skönt att sova. Barn som sover kan vara det gulligaste som finns.
  • Nu har det gått en vecka, känns som om det var igår jag kom till Chicago. Jag har redan varit med om en bilkrock (jag körde INTE!) jag har fått reda på att de inte har ketchup på spaghetti (all slags pasta), jag har träffat på catwoman, inte Hallie Berry i catwoman-kostym, utan den riktiga gråhåriga, gamla gumman som bor längst bort i vår länga och har typ 11 katter. Trevlig dock. 
  • Det har varit jättebra väder hela veckan, runt 30-35grader, ända tills nyss då jag skulle gå ut själv för första gången på egen hand och kolla runt i mitt område. Men det spelade ingen roll, det började tom regna. Men jag brydde mig inte för jag var så glad, så glad över att vara här, och glad över allt faktiskt - Sådär glad som man tror människor bara kan vara på film. Började sjunga "Singin in the rain...." haha. Vart jag än gick så såg jag vackra aleeen massa ungdomar, nice. (fördelen med att bo granne med ett university). Jag tog mig in på frozen yogurt och köpte mig en hel skål med chokladsmak med jordgubbar och chokladsås, inte så nyttigt nej, men gott!. Nu tittar jag och hostmum på en bra film, den handlar om, - tro de eller ej - fågelskådning. haaha! Owen Wilson, Steve Martin och Jack Black är iallafall med, Jack black är grym! 
 
 
Mys.
 
Fint hela veckan.
 
Around the block. 
 
Piece of Lincoln Park.
 
Chicago by night.
 

DAG 36 - Transformers in Chicago.

2013-09-08 | 23:59:00

 

Hallå där, Sverigebor!

  • Idag, söndag, åkte jag själv in till city med tåg (typ tunnelbana fast inte under mark) för att möta upp Lisa och Allison som jag tidigare har skrivit om, vi möttes på orientation i New York. Vi gick först till The bean - som vi tog en massa bilder vid. Sen gick vi runt och runt och runt för att leta efter något gott ställe att äta på. Man kan tro att det finns många ställen i USA att äta på, men inte i Chicago iallafall. Tre brutalt slut och hungriga tjejer gick tillslut in på en amerikansk sandwich shop - Potbelly. Jag beställde en pepsi, en BLT Sandwich, och ofc en chocolate chip cookie (som alla andra). Sen gick vi vidare ovh såg oss omkring i staden. Det är sannerligen en utav de vackraste städerna i världen. Så många gamla fina hus, ni vet sånadär som ser gamla ut, men har coola nya trendiga affärer. Så vackert. Tex att det finns H&M i ett vackert gammalt tegelhus. Moving on. Vi gick inte precis i hela staden, men det kändes nästan som det - för ont i fötterna fick man.
  • Oj, jag höll nästan på att glömma! Precis när vi möttes, gick vi förbi en gata där det stod en massa människor ovh bara stirrade på vägen. Där stod en militärtank. Och vi började också stirra. Polisen hade spärrat av vägen där militärtanken stod. Vi undrade och undrade vad som hände. Sen var det en man som berättade att det var för en filminspelning - Transformers, typ 4. Filmnörd som jag är så var detta jättehäftigt! Vi kom inte så nära, men vi såg i fjärran snabba lastbilar som kom åkandes i full fart - dvs. transformersarna haha! Bauta häftigt!
  • Efter en stund mötte vi upp med tyska Karoline som oxå är från orientation i NYC. Så vi var alltså 4/5 i vårt gäng. Frida kunde inte komma :/ Vi gick runt, shoppade en scarf på H&M och strumpor, medan Lisa handlade härliga höstkläder och väskor. Vill också! haha!
  • Sedan gick vi alla fyra mot vattnet, som är så blått och härligt att det är helt ofattbart! tyvärr är det dålig färg på kameran, aja. Sen efter det gick vi vidare till chicagos Navy Pier, vilket ställe! Karuseller, parisehjul, bio, restauranger - you name it! Sen efter det åkte vi hem till våra egna hus. Gissa om jag sov som en stock... Här kommer en massa foton, sicken tur att jag älskar att fota, vad vore ett foto utan grymma Josefin bakom kameran? xD
Hoppas ni har det bra där hemma i Svea rike! 

 

Häst och vagn i city.
 
 Love it.
 
Svenska Lisa (vä) och Allison (hö) från Kanada.
 
Lisa, Karro (Tyskland) och Alli.
 
Alli och Jag.
 
Solnedgång över Chicago.
 
Lisa muckar med polisen, haha.
 
 Hoppetihopphopp.
 
Allison.
 
Jag och Allison. 
 
Tre finfina tjejer. 
 
Photoshoot, in secret.
 
Härliga Chicago.
 
Flickorna på Navy pier.
 
Navy Pier VS Chicago skyline.
 
Tivoli.
 
Lisa älskar hajar, klart slut.
 
Kväll.
 
Bubba Gump Schrimp (Forrest Gump.)
 
Militärtanken - filminsp. av Transformers i Chicago city - häftiiiigt!
 
Finaste, coolaste Lisa.
 
The Bean.
 
Happy.
 
Finaste tjejerna på lunch.
 
Chicago city (Blues Brothers.)
 

DAG 35 - Country club

2013-09-07 | 23:59:00
  • Idag har vi spenderat hela dagen med att vara på en country club (googla). Det är ett ställe där fint folk hänger, spelar tennis, bridge, golf, polo, dricker Whisky, badar i poolen, äter lyx, har stora fester osv. Har alltid drömt om att få vara på en just sån här plats. Det var det finaste stället jag någonsin har varit på. Allt var så fint och gammaldags och fint och underbart och fint... (Två bautasnygga badvakter fanns här... såklart man stylade med fjäril!). Tyvärr var alla bilder på mig skitfula ofc. Men det spelar ingen roll för:
Jag är lycklig, lycklig är jag! 
 
Poolen med vacker utsikt över golfbanan och uteserveringen.
 
Så vacker del av country club.
 
Char, Alec och Host dad.
 
Busigaste Charlotte med gudmodern Lisa.
 
Alec <3
 
Glad "halvsliten efter den bästa dagen i mitt liv" -Josefin. 
 
Tågspår.
 
Här bor jag. (i mina drömmar.)
 
Vackert.
 
Vackraste stranden på jorden.
 
Mys.
 
Jag dör!
 
Detta blåa hav. Vackraste stranden någonsin.
 
Denna bild är tagen från Google: The Country Club Onwentsia.
 

DAG 34 - Sweet home Chicago.

2013-09-06 | 23:59:00

Chicago, Chicago, Chicacgo...

  • Vad kan jag säga mer än att jag ÄLSKAR STADEN! SÅ IDYLLISK, SÅ MYSIG, SÅ AAAAHHH!!! PERFEKT STAD FÖR MIG! Ärligt, jag började typ gråta idag för att det är så otroligt vackert här. Varenda gata är så mysig med alléer med fina träd och husen är så himla fina de med. Jag bor i Lincoln Park, neighborhood Chicago (om ni vill googla) i ett smalt hus (town house) med fyra våningar, jag bor längst upp med barnen Charlotte 4 år och Alec 6 år. En trappa ner bor mamman och pappan och de har ett tvrum där. Ytterligare en trappa ner är entreplan med kök, vardagsrum och hall. Väldigt mysigt, cool gammaldags stil. Detta hus har verkligen karaktär. Mitt förra hus i Atlanta var så tråkigt, de såg ut som ett hotell och inte ett hem. moving on. Längst ner finns tvättrummet och barnens lekrum.
  • Jag har bara bott här sen i torsdags men jag älskar det! Jag hoppas och tror att jag verkligen kommer trivas här!Den otroooligt coola mamman (f.d. modell och konstnär) har visat mig runt downtown idag. Vi åt lunch högt uppe i ett building där det finns en "club" som de är medlemmar i. Det finns pool, tennis, och framförallt så himla cool restaurang med utsikt över hela kusten i chicago - så vackert och unbelieveable. Det som är coolt med chicago är att tåget går precis genom stan, precis som i många filmer. Blues brothers-andan lever kvar oh, ja. Batman-filmerna har spelats in här, vilket jag tycker är jättehäftigt (filmnörd som jag är). Vartenda hörn av denna stad, gammalt som nytt, är så himla fint. Chicago är verkligen en stad man ska besöka innan man dör ;) (förstår inte varför man inte åker hit ist för till New york?).
  • Idag har mamman visat mig runt som sagt, och jag har kört lite bil. Igår när jag kom hit så åt vi lite grillat spett och hon tog mig till nail saloon där vi fixade naglar på både fötter och händer, samtidigt som vi satt i massagestolar och hade det mysigt, pratade om skillnaden mellan sverige och USA, det som jag älskar. Jag har också hängt lite med barnen som verkar hur gosiga som helst. Alec är hur smart och go somhelst. Char verkarlite föör hoppig och studsig ibland (kan inte sitta still-syndromet) men hon är en ängel. söta små barn som pratar engelska kan vara det gulligaste som finns.
  • Känns konstigt att vissa svenska ord glöms bort mitt bland all engelska i mitt huvud. Det har bara liksom gått en månad, helt galet! Haha tänker på Anita där hemma nu när jag skriver detta, men "jag såg min drömman idag!" Perfekt på alla vis, och såååå himla snäll trevlig och snygg, snygga muskler och asfint leende... amen iallafall Han jobbade på en bilfirma där vi hämtade mammans bil. Så jag vet vart han finns mohahahahaaa! Det finns många killar som är snygga här( bor bokstavligen på en baksida av ett university haha). JAg såg typ bara en enda snygg kille på en hel månad i Atlanta. Nu tror jag att jag har skrivit om det mesta faktiskt.

Älskar er därhemma som stöttar mig så mycket, tack! :)

Hej svej så länge! :D

 

 Mitt underbara rum i Chicago, Illinois.
 
Utsikt from the Club.
 
Jag i en rolig ST. Patrick's day - hatt jag fann i min garderob.
 
Min egenstylade garderob, awesome! (Har precis tagit in min minikyl dit.)
 
Min TV, sweet.
 
Mitt fönster - grönska.
 
Chicago, USA.
 
Så coolt med att tågen går såhär mitt i allt, som i en film. 
 
En av perrongerna.
 
Vackra Chicago.
 
På en tågtur genom stan.
 
Blues brothers - polisjagar-scenen.
 
Chicago.
 
Host mum och vacker del av the club. 
 
Såhär högt uppe var the club. coolt!
 
Skyskraporna i Chicago + lite av lake Michigan. 
 
Skönaste host mum. 
 
Utsikt över Chicago från deras Club i en skyskrapa. 
 
Vackra restaurangen högt uppe i Chicagos torn.
 
En lycklig Jossan.
 
Forever 21.
 
Vacka Chicago.
 
Apple store såklart.
 
Finaste husen i världen.
 
Jag ser bokstavligen tågperrongen från vår trädgård, den tar mig in till city på nolltid. 
 
Framför vårt hus, mitt inne i stan. 

DAG 33 - Hör nu på govänner så ska jag för er berätta

2013-09-05 | 23:59:00
  • Jag vet, jag vet. Längesen jag uppdaterade. Men att vara en aupair i en stressig familj där allt ska vara rent, ordentligt osv. är så jobbigt och man blir lätt trött. Så efter varje dag runt 7 på kvällen gick jag antingen ut med mina nyfunna aupairvänner, eller också gick jag och la mig för att jag var så utmattad. 
  • Ni som föjler mig på de ställen jag faktiskt uppdaterar bra på, vet att jag har flyttat från Atlanta till Chicago pga att familjen i Atlanta inte passade mig.

  • En dag i Atlanta kunde se ut såhär:
  • 06:00 - går upp, dushar och går upp till entreplanet och fixar frukost till mig och kidsen.
  • 06:15 - J, 8år kommer ner och äter det jag har gjort åt honom.
  • 06:20 - Jag plockar ur diskmaskinen. Och sätter in hans när han ätit klart.
  • 06:30 - Jag ropar upp till C för att få ner henne till frukostbordet, och oh boy om hon nästan alltid var sur på morgonen. Jag var alltid "för sträng som ropade", "gjorde aldrig bra frukost", you name it.
  • 06:45 - Om det var en bra morgon så går barnen upp och borstar tänderna, fixa deras sängar, kommer ner igen.
  • 06:55 - om det var en bra morgon så åker vi vid denna tid till skolan. ((07:05 - Om det var en dålig dag så står jag nu och skriker (efter att ha sagt till snällt 20 gånger) att de ska komma ner för att vi har bråttom. 7:09 - de kommer ner, och är så sura. (suck))
  • 07:25 - anländer till J's skola.
  • Nu förstår ni, ska jag berätta om en sak som, enligt mig, verkligen är skitdåligt med privata skolor i USA. När man anländer till skolans område, ser man ritade linjer på vägen. Dessa linjer visar att man ska bilda kö med sin bil ända fram till skolan (detta kan vara några meter, beroende om man är tidig, eller 1-2 km om man är sist i kön). Denna kö hos J's skola öppnar 07;25 och C's öppnar 07:30 eftersom de såklart går i två olika privatskolor. Man kan stå i kön i 10min om manär långt fram (och i vissa fall 40min om man är långt bak), och när man kommer fram till entren så öppnar oftast en äldre elev eller en lärare dörren och säger (som alla andra här i usa): Läraren/eleven: Good morning, how are you?. Jag säger: Fine..... goodbye kids. Dom säger: Have a great day. Jag säger: "You too."
  • 07:35 - Kör 1 km till C's skola, där kön är så himla lång ibland på em. Och när man kommer fram till entren så öppnar oftast en äldre elev eller en lärare dörren och säger: Läraren/eleven: -" Good morning, how are you?" .... igen. Såhär var det varenda morgon. Att vara så trevlig kl 07:25 var inte så jättekul varje gång. Även att denna runda varje morgon tog runt 1.5h (och längre tid på em.) var inte heller det roligaste.
  • 07:50 - Hemåt. LEDIG fram till kl 14:00. (oftast åka hem och sova typ i 1-2 timmar).
  • Meeeeen, jag var inte helt ledig. Denna tid gjorde jag även saker som: Att förbereda inför sporterna de gick till på em efter skolan. Städade runt lite runt frukostbordet och tvättade. Alltså. Denna tvätt..... JAG HATAR ATT TVÄTTA! Från att gå till att nästan inte tvätta alls (Ja, jag erkänner, är bättre på att diska.), till att tvätta varje dag i 4 veckor, är inte det roligaste. Men jag älskar deras snabba tvättmaskiner och torktumlare :) Och, att de tvättar alla färger tillsammans :). Sen var det dags för att stryka alltsammans, tog 100år! men jag hade alltid med mig min bästa kompis - Netflix!!! :) En aupairs räddning.Denna familj ville att jag "bara" skulle tvätta deras fina och jobbiga uniformer (från privatskolorna), tvätta direkt efter varje soccer practice, eller hockey.Tvätta deras "vanliga kläder" två gånger i veckan och deras lakan en gång i veckan. inte mycket alls... eller?

A men iallafall.

  • 14:00 - Åker 25min till skolan, ställer mig i kön. kul! spec. när man inte kan lämna bilen & d är 35+ i solen. 
  • 14:50 - J slutar skolan och kön börjar röra på sig. (ja vet, 50min i bilen so far.)
  • 15:00 - åker till C's skola och väntar i den långa kön där.
  • 15:45 - hemma! fixa mellis till barnen och göra dom redo för aktiviteter. 
  • 16:00 - 19:00 - vara med barnen, skjutsa till aktiviteter - hämta dom osv.
  • 18:00-19:00 - Slutar runt där. Ibland äter jag med familjen och ibland äter jag ute med kompisarna.

  • så, såhär kunde en dag se ut. Jag tror att jag skriver mer negativt än var det var, men det var ändå fortf. jobbigt, speciellt när familjen var så stressad som den var. OCh de bråkade med varandra (barnen med föräldrarna) väldigt ofta, nästan varje dag. Och jag mådde inte bra i den atmosfären osv. Så jag bestämde mig för att byta. Mår man inte bra så mår man inte bra. Familjen behöver inte vara elak mot en för att man ska kunna byta. Jag matchade bara inte bra med dom.
  • Atlanta var okej, men stället var inte för mig. Jag är mer en seasons girl. Det var fööör varmt, och tro mig när jag säger detta. Här är man inne pga att det är för varmt, istället för att vara inne när det är kallt ute. Vissa dagar kunde det vara så kvavt och varmt så att man inte kunde andas. Det var hemskt! Sen hade de inga gågator direkt i staden. Man åkte alltid bil, aldrig tåg eller buss. Och de hade typ ett stort mall (lenox Mall), visst de hade många affärer och så, men Atlanta består bara utav nya höga skyskrapor, inget mysigt eller fint alls.
  • Under de veckor jag bodde i Atlanta hann jag skaffa några riktigt trevliga vänner. En av dom var Tatjana, tysken som bodde tillsammans med mig på orientation i New York. Hon är så bäst! Vi har samma humor, vi tänker likadant, samma musikstil och killstil (haha) och vi är vänsterhänta och skrattar likadant. Även om hon inte har den bästa engelskan, förstår vi aupairer varandra bättre än vad man förstår de amerikansk talande personerna. Vi är så avslappnade när vi pratar med varandra, och säger vi något ord fel så skrattar vi bara. Det var helt annorlunda än när man skulle prata seriöst med familjen.
  • Jag träffade också tre snälla holländskor, helschysta. Jag hängde mest med Nicole eftersom hon bodde nära mig. Vi åkte till en park och spelade tennis några gånger och pratade om våra familjer (Det aupairer pratar om.). Sen träffade jag också två andra tyskor men även en 23årig svensk tjej. Nadja och jag kunde inte träffas så ofta som vi ville då hon bodde långt ifrån mig, men hon är så snäll. Det var skönt att bara komma ifrån allt, och bara prata svenska och ha kul.
  • Jag är helt kär i starbucks och frozen yoghurt som de har massvis av här i US. Jag och tysken Theresa har varit på vår första baseball game och jag har hängt med Tatjana och hennes amerikanska vän Crystal. Har kört laserdome med 5 andra aupairer, haft två körlektioner med världens coolaste och roligaste ex militär och har hunnit göra en massa.
  •  Ibland när jag har lite hemlängtan så lyssnar jag på Astrid Lindgren på spotify, oftast Ronja, Rasmus på Luffen eller barnen i bullerbyn. Så himla skoj! ni anar inte hur roligt och härligt det är att lyssna på det. Man ser filmerna framför sig och man ser sig själv som liten när man såg på dom filmerna. Jag har aldrig varit så svensk som jag är här i USA. Så fort en volvo åker förbi så skriker jag SVENSK BIL, eller typ Avicii är på radion HAN ÄR SVENSK... och så hör man barnen svara i baksätet: VI VET DET! DU HAR SAGT DET 30 GGR!. (bara för att de spelar typ 5 låtar på repeat....)haha. Och icona pop med deras "i dont care I love it". Alltså, USA och deras censurerade låtar.... "I threw your STUFF into a bag and pushed it down the stairs.." Men haalllåå??? - de tar ju det roliga ur låtarna.
  • Hmm, har jag glömt att säga ngt mer? ääsch, kommer nog på något sen. A men iallafall... haha!
  • Så jag bestämde mig för att byta familj. När jag sa det till familjen så förstod de mig, de var inte arga eller nått, vilket var skönt. För att jag hade varit sååå nervös för att säga till dom. Sen så började jag leta efter nya familjer. Normalt brukar man få 2-3 veckor på sig att hitta en ny familj, annars får man åka hem. Så visst har man press på sig. Det gick en och en halv vecka. Den 29aug pratade jag med en familj i Washington DC, men de verkade sådär - eeehh. Under denna tid höll jag bra kontakt med alla mina aupairvänner. En snäll svensk aupair i Boston hade fått ett mail från en familj i Chicago som frågade om hon fortf hade fått någon familj, och det hade hon ju, så hon sa till dom att jag letade efter en ny familj. Och det tog bara en vecka tills jag var här i Chicago. Awesome! Tack igen Sofia <3
  • Detta byte mellan familjerna kan ha varit det bästa val jag har gjort i hela mitt liv. För jag kände i Atlanta att jag inte skulle vara lycklig om jag fortsatte som jag gjorde, i ett helt år. Så idag morse flög jag till mitt nya hem i - Sweet home Chicago (home of the blues).
 
 
 
 
 
Utanför baseboll arenan, Turner field. 
 
Basboll på Braves hemarena Turner field. Atlanta The braves VS. New York Mets. Braves vann ofc. 
 
Jag och Theresa.
 
Jag och bästa Nicole efter mumsande på frozen yoghurt stället - Menchie's.
 
Skönaste körskoleledaren (dock hemskt att jag glömt bort hans namn. Pete? usch, jag och namn.)
 
Smile! (usch, får jättemånga finnar pga stressen,.... och fast food....)
 
Svenska hemlagade köttbullar - Check!
 
Min första och enda kärlek.
 
Mysigt på morgonkvisten.
 
Vackra Tatjana!
 
Jag och Tatjana flummar till det.
 
 
OS-stad - 1996 Atlanta. 
 

RSS 2.0